ÚLTIMA HORA

Espanya supera els 100.000 contagis per coronavirus

La Baixada de l’Aigua celebra el 25è aniversari aquest Sant Magí

La Festa Major petita de Tarragona començarà el dia 14 del mes que ve i acabarà el 19 d’agost
Presentació del programa de Sant Magí 2018 | Caralp Mariné

 

Estem a punt d’entrar a l’agost i això és sinònim de Festa Major a Tarragona. Aquest any les festes de Sant Magí se celebraran del 14 al 19 d’agost. La celebració torna amb força, després que l’any passat s’haguessin de suspendre molts actes amb motiu de dol pels atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils. La Baixada de l’Aigua, element distintiu d’aquesta festa, arriba aquest any al seu 25è aniversari. I a més de grans concerts es podrà gaudir de noves iniciatives com el Magí Tapa.

La Baixada de l’Aigua, 25è aniversari

És la vessant més tradicional d’aquesta festa, i com no podia ser d’altra manera tornarà a ser l’eix central d’aquesta Festa Major. Enguany se celebraran 25 anys de la recuperació de la Baixada de l’Aigua des del Santuari de la Brufaganya. Com a novetat, i aprofitant l’aniversari, es vendran per primera vegada samarretes de Sant Magí com a marxandatge, ja que la imatge de la Baixada és precisament la imatge del cartell de Sant Magí. Una imatge dissenyada per Itziar Solla, dissenyadora gràfica que viu a Tarragona. 

 

La consellera de cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Begoña Floria, ha lamentat els fets ocorreguts a Cambrils i Barcelona l'any passat, però ha celebrat que s'hagi pogut recuperar Sant Magí, amb un cartell, ha dit, molt més potent. Segons ella, la Festa Major petita, és cada cop menys petita, entre altres coses, ha dit, pels esforços també de les entitats i empreses privades que hi participen. El pressupost municipal per aquesta festa és de 80.000 euros. 

 

iMAGInada, l’altre plat fort de Sant Magí

El grup iMaginada també està d’aniversari. Celebra enguany la seva desena edició. Una vegada més convertiran el Camp de Mart en un espai per fomentar la llibertat d’expressió, amb un espai de mercat d’artesania i art i un fira d’entitats, espai de jocs, tallers i concerts. El Festival de l’Associació de Músics de Tarragona arriba aquest any a la 19a edició i és per això que la Capsa de Música serà un cop més l’epicentre de quatre hores intenses de música amb motiu de la Festa Major.

 

Petita remullada i Sant Magí de Tapa, novetats de Sant Magí

Una de les novetats més destacades d’aquest any és la posada en marxa del Magí de Tapes, similar la Tecla Tapa. Se celebrarà a la plaça Verdaguer els dies 17, 18 i 19 d’agost. La Petita Remullada es podrà finalment estrenar aquest any, després que s’hagués d’ajornar l’any passat. Una activitat semblant a la remullada tradicional però dedicada als petits. Està adreçada als menors de 12 anys.

 

Música, l’altre plat fort de Sant Magí

I com no podia ser d’altra forma, més enllà de les activitats i tallers que es duran a terme durant aquests dies, també es podrà gaudir de grans caps de cartell que amenitzaran la festa amb bona música. Ricky Martin cantarà a la Tarraco Arena Plaça (TAP) el 14 d’agost i Sara Baras actuarà al Camp de Mart el dia 18.  I ja fora de cartell, però en dates prèvies a la Festa Major, també podrem veure a Joan Manuel Serrat, el dia 4 al Camp de Mart, Pablo Alborán el dia 8 a la TAP,  Sergio Dalma el 9 d’agost al Camp de Mart i per últim, Ara Malikian el dia 11 d’agost a la TAP.

Més notícies de la categoria Tarragona