Sant Pere i Sant Pau, un barri sense biblioteca des de fa quatre mesos

La responsable de l'equipament va agafar la baixa mèdica el passat mes de desembre i l'Ajuntament de Tarragona no ha contractat ningú per suplir-la
La Sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau està tancada des del passat 9 de desembre. | Ajuntament de Tarragona

 

El barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau fa quatre mesos que no té biblioteca. La Sala de Lectura, equipament que fa aquesta funció, roman tancat des del 9 de desembre. Un cartell informatiu a la porta indica que tornarà a obrir el pròxim 9 de maig. El problema, però, és que la reobertura ja s'ha anunciat en diverses ocasions. L'Ajuntament de Tarragona no ha donat cap mena d'informació oficial al respecte i els usuaris fa massa dies que esperen per poder tornar a agafar llibres. 

 

 

La Sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau, tancada per manca de substitut

«La Sala de Lectura romandrà tancada per baixa mèdica fins al 9 de maig». Aquesta és la nota informativa que hi ha penjada a la porta de l'equipament d'aquest barri de Tarragona. El problema, però, és que aquest mateix cartell s'ha penjat en fins a quatre ocasions. També s'ha avisat del tancament a través de la pàgina de Facebook de la sala: el dia 9 de desembre es va informar que tancaria «temporalment», el 18 de desembre que tornaria a obrir el 16 de gener, l'11 de gener que ho faria el dia 31, l'11 de març que tancaria durant un altre mes i el 8 d'abril que reobriria el 9 de maig

 

Així doncs, fa quatre mesos que els usuaris d'aquest equipament, que funciona com a única biblioteca del barri, esperen per tornar a demanar llibres o tornar-los. «Abans hi anàvem sovint amb la meva filla petita, perquè altres companys d'escola també s'hi acostaven. Fa mesos que està tancada i ningú gosa dir-nos res, només el cartell», denunciava Insa Chbo, veïna del barri. 

 

L'Ajuntament de Tarragona és l'encarregat de gestionar la Sala de Lectura. La responsable de l'equipament va agafar la baixa mèdica a causa d'una malaltia i, des d'aleshores, el consistori no ha contractat cap substitut. Per aquest motiu, l'única biblioteca de Sant Pere i Sant Pau no està operativa, fet que obliga els usuaris a desplaçar-se fins a la de Tarragona. 

 

Aquest és el cartell informatiu que hi ha penjat a la porta de la Sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau. | Cedida

 

El Pla de Biblioteques preveu una reforma de la Sala de Lectura

El Pla de Biblioteques 2017-2022 que va presentar fa més d'un any la regidoria de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona preveu la remodelació de la Sala de Lectura de Sant Pere i Sant Pau. Es tracta, de fet, de la segona prioritat dins d'aquest programa, que també preveu el trasllat de la Biblioteca de Torreforta a l'edifici del Mercat del barri.

 

Lluny d'executar-se el pla, però, la Sala de Lectura del barri cooperativista roman tancada. Des del consistori indicaven, fa algunes setmanes, que amb una «petita reforma» l'espai podria adherir-se a la xarxa de biblioteques de la Generalitat de Catalunya. El primer que ha de passar perquè això es produeixi, però, és que la biblioteca torni a obrir.