Arriba la segona edició del festival flamenc Tarragona Sona amb 25 activitats diferents

El certamen tindrà lloc de l'1 al 16 de febrer |L'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha assegurat que «el flamenc és una realitat a Tarragona»
L'alcalde de Tarragona, i conseller de Cultura, Pau Ricomà, ha assegurat que «el flamenc és una realitat a la ciutat, una expressió cultural viva» | Cedida

 

L'alcalde de Tarragona, i conseller de Cultura municipal, Pau Ricomà, ha presentat, aquest dilluns, 13 de gener, acompanyat dels organitzadors, la segona edició del festival Tarragona Sona Flamenc. L'esdeveniment tindrà lloc de l'1 al 16 de febrer i comptarà amb una programació de 25 actes, que comprenen, entre altres, concerts, espectacles de balls, classes obertes i altres propostes culturals. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Ricomà ha manifestat que «el flamenc és una realitat a la ciutat, una expressió cultural viva» i ha destacat que «amb la consolidació d’aquest festival visibilitzem encara més el compromís i el treball de moltes entitats i artistes de la ciutat que ho viuen intensament dia a dia».

 

El festival pretén «mostrar l’amplitud de l’art i la cultura flamenca amb una visió contemporània i transversal, acostar el flamenc a nous públics a través de diversos espais i formats, així com donar visibilitat als artistes i agents culturals del flamenc a la ciutat de Tarragona». La flashmob, un dels actes més exitosos de l'any passat, que va convocar a més 400 persones ballant alhora, servirà per obrir el certamen d'enguany el dissabte, 1 de febrer a les 12, a la plaça Corsini. Aquesta activitat compta amb la col·laboració de nombroses escoles de flamenc de la ciutat. 

 

Els plats forts

Dins de la programació destaquen noms com Juan Ramón Caro, qui donarà el tret de sortida al cicle amb un concert inaugural, o Lin Cortés, mestre de la fusió d’estils i punta de llança del nou flamenc, que també actuarà dissabte 1 de febrer a la Sala Zero. L’actuació de Los Aurora és també un dels plats forts. El grup, en un terreny entre el jazz i el flamenc, es podrà veure al Teatre El Magatzem, el dissabte 8 de febrer. Arrels de Gràcia portaran la rumba clàssica catalana. 

 

Les entrades dels espectacles de pagament estan ja a la venda a ww.tarracoticket.cat, excepte la de Lin Cortes, que es ven a www.salazero.com. Podeu consultar tota la programació en aquest enllaç.