Seguiment irregular de la vaga general al comerç del centre de Tarragona

Edificis administratius de l'Estat i l'Ajuntament de Tarragona han obert amb normalitat | Comerç, cafès i fleques, també
No tots els locals de restauració de la plaça de la Font s'han sumat a la vaga general a Tarragona. | TarragonaDigital

El comerç del centre de la ciutat de Tarragona ha fet un seguiment desigual de la vaga general durant el matí d'aquest divendres, 18 d'octubre. A la Rambla Nova; Rambla Vella; plaça de la Font i Corsini es podien trobar, aproximadament, la meitat de locals oberts. Així mateix, el mercat de brocanters habitual dels divendres presentava un aspecte desolador, amb només tres parades instal·lades de la desena llarga que es pot trobar en un dia normal.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'artèria principal de la ciutat, la Rambla Nova, lluïa com un diumenge de tardor, amb poca gent passejant i, això sí, el soroll dels xiquets i xiquetes del col·legi de les Teresianes de fons perquè ens trobem en un dia laborable. A les tarrasses parades que es podien trobar en indrets com Corsini i la plaça Verdaguer, el tema de conversa era l'habitual, la situació política que es viu arran de la sentència del Tribunal Suprem pels fets de la tardor de 2017 a Catalunya. Una noia jove, als voltants dels 30, assegurava a aquest mitjà que «jo avui treballo perquè és la meva llibertat. Ells reclamen la seva i nosaltres la nostra».

«Sóc independentista però la pela és la pela»

Un dels paradistes del mercat de brocanters responia als seus companys que li preguntaven el motiu pel qual no feia vaga, «sent tan independentista com ets». La resposta de l'interpel·lat era per emmarcar: «sóc independentista, però la pela és la pela».

Només s'han instal·lat tres parades del tradicional mercat de brocanters dels divendres a plaça Corsini. | TarragonaDigital

Així mateix, botigues tradicionals del centre de Tarragona, com el Brasilia del carrer Fortuny, cantonada amb Rambla Nova, o el molt conegut Moto Club, a la Rambla Nova, amb Comte de Rius, s'han sumat a la vaga i han abaixat la persiana. Edificis administratius de l'Estat i l'Ajuntament de Tarragona han obert amb normalitat. Una passejada per la Rambla permetia comprovar com, per cada local tancat, hi havia un d'obert, i també com el tancament majoritari se situava, aquest matí, al voltant de la Part Alta. 

El Moto Club tenia la persiana abaixada, mentre que la farmàcia del cantó treballava amb normalitat. | TarragonaDigital

El conegut Brasilia, actualment la Botiga del Cafè, ha fet seguiment de la vaga. | TarragonaDigital

"‼ Suspès un congrés internacional de la URV perquè «ningú ha garantit la seguretat»" "🔥 TARRAGONA: Cremen la porta de l'Ajuntament durant la nit de protestes"