ATENCIÓ

2 ferits greus en bolcar un camió a l'AP-7 tarragonina

El Serrallo, escenari del Concurs i Aplec de Bandes de Setmana Santa de Tarragona

S'esperen prop de 700 persones aquest diumenge, 23 de març, en una jornada que començarà a dos quarts de dotze a les Escales Reials
La música, i els tambors, són un element tradicional de la Setmana Santa tarragonina. | TarragonaDigital

 

La Setmana Santa de Tarragona escalfa motors. Aquest diumenge, 23 de març, el Serrallo serà l'escenari del cinquè Aplec de Bandes, organitzat per l'Associació Pas de la Presa de Jesús. Així mateix, a la tarda, des de tres quarts de sis, es durà a terme la tercera edició del Concurs de Bombos i Tambors de Setmana Santa, a la plaça Sant Magí.

 

 

Pel que fa a l'Aplec, aquest comptarà amb un total de set formacions musicals convidades vingudes d'arreu del territori i, fins i tot, de fora Catalunya, com ara Saragossa. L'acte començarà a dos quarts de dotze del migdia a les Escales Reials, té previst finalitzar a les dues a la Pèrgola del Serrallo i esperen prop de 700 persones.

 

Natzarens en ruta

Abans d'entrar en les processons, que comencen el pròxim sis d'abril amb la del Gremi de Marejants del Serrallo, hi ha un altre acte que destaca en l'agenda: Natzarens en Ruta. Es tracta, segons han explicat els organitzadors, «d'un recorregut a peu resseguint la processó del Sant Enterrament a traves dels balcons més emblemàtics».

 

Natzarens en Ruta es durà a terme el pròxim dissabte, 30 de març, amb punt de trobada a la plaça del Rei, i estarà conduït per l'arquitecte tarragoní Ramon Aloguín. Es tracta d'una activitat oberta però amb un nombre de places limitades que s'aniran cobrint «per ordre d'inscripció». 

 

La processó del Sant Enterrament és el moment àlgid de la Setmana Santa tarragonina i ha estat declarada Element Festiu Patrimoni d'Interès Nacional per la Generalitat de Catalunya. L'organitza la Congregació de la Sang i compta amb l'assistència de totes les confraries, gremis, congregacions i germandats de la ciutat amb els seus respectius passos i es durà a terme el pròxim divendres, 19 d'abril.

 

La processó, que dura fins ben entrada la nit, s'inicia a primera hora de la tarda amb la recollida de misteris per part dels Armats de la Sang.

 

També et pot interessar: