Pla mitjà de la consellera de Serveis Socials de Tarragona, Carla Aguilar, acompanyada de tècnics dels equips de sensibilització en l'oci nocturn

Serveis Socials vol consolidar l'augment de plantilla en els pròxims pressupostos de Tarragona

Es tractaria d'una petició de la conselleria de cara als pressupostos municipals de l'any vinent

L'Ajuntament de Tarragona avança lentament cap a la consecució d'uns pressupostos municipals per l'any vinent, enmig de la incertesa de la crisi sanitària actual. Un primer pas per poder tenir comptes nous és que les conselleries del govern municipal marquin les seves prioritats. Serveis Socials, liderada per la tinent d'Alcalde Carla Aguilar, dels Comuns, ho té clar. Un primer pas, de cara a l'any vinent, és poder consolidar el reforç de plantilla necessari en el departament per fer front als temps difícils que es viuen.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En declaracions a TarragonaDigital, Aguilar ha explicat que «de cara a l'any vinent, el reforç seguirà sent necessari perquè el nombre d'usuaris continuarà augmentant». Fa poc més d'un mes, Aguilar va poder esquivar el front comú de les forces de l'oposició al consistori sobre la manca de personal al servei d'atenció a la dona (SIAD), un dels serveis que ofereixen des del departament. Tots els partits van exigir que el SIAD tornés a estar disponible després de la jubilació de la tècnica responsable. Carla Aguilar va fer públic que resoldrien la situació aprovisionant la plaça per la via d'urgència. Tot plegat, només una mostra dels efectes que la manca de personal causa en els serveis públics de l'administració local en un moment, com l'actual, on el sector públic ha de respondre a dues crisis a la vegada, la sanitària i l'econòmica.

Recinte firal

Tarragona va ser una de les ciutats pioneres, durant la primera onada del coronavirus, a cercar solucions per a la gent sense llar. Es va habilitar el pavelló del Serrallo com alberg temporal. Ara, en plena segona onada, la ciutat ha substituït l'equipament del barri marítim, pel Palau Firal, a la Part Baixa de la ciutat. Segons la política tarragonina dels Comuns, «amb el Palau Firal, tenim els serveis centralitzats i facilitem que puguin complir el toc de queda. Així mateix, en cas que haguéssim d'anar a un confinament estricte, com el de la primavera, l'espai ja estaria preparat».

Una de les problemàtiques més habituals en el tracte amb la gent sense llar és poder oferir l'ajuda que necessitin i que l'acceptin. Aguilar ho té clar: «L'estada al recinte firal per aquella gent que ho necessiti, és una estada totalment voluntària». 


Comentaris