Els sindicats denuncien que ja s'han produït quatre casos a Tarragona «d'acomiadament per emmalaltir»

Des de la sentència del Constitucional que avala aquesta pràctica, Tarragona ja s'ha vist afectada i per això avui CCOO i UGT s'han concentrat per protestar
Imatge de la concentració d'aquest migdia davant la seu de la CEPTA, a la Rambla Nova. | CCOO Tarragona

 

Prop d'un centenar de persones s'han concentrat aquest migdia davant la seu de la patronal CEPTA en contra de «l'acomiadament per emmalaltir», avalat el 16 d'octubre per una sentència del Tribunal Constitucional. que secunda l’acomiadament per faltar reiteradament al lloc de treball, encara que existeixi una causa justificada. En aquest sentit, els sindicats tarragonins, CCOO i UGT, han denunciat que a la demarcació de Tarragona s'han detectat quatre casos.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La concentració celebrada a la Rambla Nova, cantonada amb el carrer Yxart, portava el lema «No a l'acomiadament per emmalaltir. Defensa els teus drets!» i ha comptat amb la presència del secretari general d'UGT de les comarques de Tarragona, Joan Llort, i la secretària general de CCOO de Tarragona, Mercè Puig. Representants d'ambdós sindicats han onejat banderes i han mostrat cartells amb el lema de la concentració.

 

Derogar la reforma laboral i un Estatut dels Treballadors del segle XXI

El secretari general d'UGT de les comarques de Tarragona, Joan Llort, ha explicat que «aquesta sentència és un pas més de la reforma laboral que ha precaritzat les condicions de treball». En aquest sentit, Llort ha lamentat que «no pot ser que la gent no pugui recuperar-se quan té una malaltia i hagi d'anar a treballar per por a ser acomiadat». El líder sindical ha afegit que «demane als polítics que ens han de governar que la precarietat s'ha d'eliminar i s'ha de derogar la reforma laboral». Així mateix, Llort ha demanat «un Estatut dels Treballadors del segle XXI i no del segle passat, com tenim ara».

 

Els líders de CCOO i UGT a Tarragona han participat en la concentració d'aquest migdia. | UGT Tarragona

 

Sobre els quatre casos detecats de treballadors acomiadats, la secretària general de CCOO de Tarragona, Mercè Puig, ha assegurat que «cap de les persones ha presentat demanda, ja que ens trobem davant sectors molt precaritzats i feminitzats». Puig ha afegit que «sectors com el residencial i la geriatria hi ha molta subcontractació, molt moviment, hi ha acomiadaments però l’empresari no diu que sigui perquè estigui de baixa».