Sant Magí 2020: Sindriada solidaria al mercat central

La Sindriada 2020 torna a assolir l'èxit recaptant més de 300 euros per a iniciatives socials

Els donatius aniran destinats a proveir de productes frescos dels mercats de Tarragona a les famílies més vulnerables

La Sindriada de Tarragona torna a assolir l'èxit. L'edició d'aquest 2020, celebrada divendres passat al Mercat Central i al Mercat de Torreforta, va finalitzar amb més de 600 talls de síndria repartits, que van suposar una col·lecta de més de 300 euros, destinats a la campanya 'Aliments amb cor' de la Creu Roja Tarragona.


Aquesta iniciativa consisteix en proveir de productes frescos dels mercats municipals a les famílies més vulnerables de Tarragona. El Mercat Central i, per primera vegada, el Mercat de Torreforta, van acollir la Sindriada 2020 solidària de les Festes de Sant Magí, on es van repartir 624 talls de síndria coneguda comercialment com a Sandía Fashion, les llavors de les quals comercialitza la filial de BASF, Nunhems.

Ajudar a les famílies vulnerables i promocionar el comerç local

Amb un fort component social que caracteritza any rere any l'acte, es van aconseguir recaptar un total de 312,31 euros, gràcies a les donacions de guardioles que la Creu Roja va instal·lar als mercats, que aniran destinats a la campanya 'Aliments amb cor'.


Aquesta iniciativa va ser iniciada per la Creu Roja el passat mes de juny i, a banda de cercar donacions per ajudar a les famílies en risc de vulnerabilitat social, es pretén també impulsar el comerç local i de proximitat, recollint aliments que provenen totalment dels mercats municipals.


La Sindriada, organitzada per l'empresa de mercats de Tarragona, forma part del calendari festiu de Sant Magí i compta amb el suport de la conselleria de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Tarragona.


Una de les altres iniciatives per incentivar el comerç local, és l'exposició 'Teclicatures', que va ser inaugurada el dia de la Sindriada al Mercat de Torreforta. Es tracta d'una mostra de l'artista visual tarragoní Tziqui Artwork, que es podrà visitar fins al pròxim 12 de setembre. A partir del 14 de setembre i fins al 3 d'octubre, la mateixa exposició es podrà visitar al Mercat Central.


Comentaris