ATENCIÓ

2 ferits greus en bolcar un camió a l'AP-7 tarragonina

El sistema Aroma MAP permet millorar l'experiencia sensorial dels usuaris amb els aliments

La tècnica innovadora ha sigut presentada per Carburos Metálicos, companyia líder en el sector de gasos industrials i medicinals
El sistema Aroma MAP millora la qualitat dels aliments | aeqt

 

En l'actualitat, són moltes les marques que aposten pel branding i màrqueting sensorial. Aquestes accions s'accentuen quan parlem de la indústria alimentaria, en la qual encara resulta molt més rellevant. Les sensacions són un dels factors decisius a l'hora de realitzar una acció de compra o consum. Així doncs, l'olfacte resulta primordial a l'hora de realitzar una acció de consum, ja que els usuaris reben una primera informació sobre el producte a partir d'aquest sentit.

 

Aquesta idea de potenciar i millorar l'experiència sensorial de l'usuari de manera química ha sigut la que ha impulsat a Carburos Metálicos al llançament d'un nou sistema que reforça l'aroma natural dels aliments. Es tracta del sistema Aroma MAP, una nova tècnica que permet introduir aromes naturals en els productes envasats. Així doncs, l'experiència de l'usuari consumidor resulta molt més satisfactòria, ja que el producte que ha adquirit compleix de manera molt més acurada les seves expectatives. Aquesta injecció es du a terme durant el procés d'envasat dels aliments, sense resultar necessari afegir passos addicionals.

 

Un sistema que permet eliminar additius químics

El sistema Aroma MAP no només millora l'experiència sensorial de l'usuari, sinó que també permet reduir o, fins i tot, eliminar els additius químics. Els aromes naturals introduïts són, per exemple, olis essencials. Aquests, a més de millorar l'aroma dels productes i contribuir al branding sensorial, tenen propietats antimicrobianes, les quals inhibeixen el creixement de microorganismes que poden resultar nocius en la ingesta humana.

La indústria química revoluciona el branding sensorial amb el nou sistema Aroma MAP | Cedida

 

Així doncs, els beneficis extrets d'aquesta tècnica innovadora són diversos. En primer lloc, una experiència del client completament millorada, en la qual tant el gust com l'aroma es troben optimitzat gràcies a l'ús d'elements tals com olis essencials. També, tal com s'ha esmentat anteriorment, el branding sensorial farà que els usuaris clients relacionin la seva experiència sensorial amb la marca, de manera que si la primera és bona, la segona es veurà directament recompensada. 

 

Com veiem anteriorment, alguns dels olis essencials utilitzats per potenciar els aromes dels aliments, permeten eliminar els additius químics. També permeten ampliar la vida d'aquests, fent així que la seva conservació s'allargui i, per tant, el nombre de devolucions des de supermercats o botigues d'alimentació es redueixi dràsticament. Així doncs, contribueixen en la disminució de determinats costos econòmics. 

 

El branding sensorial, una pràctica que presenta resultats optimitzats

Cada  vegada són més les marques i empreses que aposten per aquest tipus de màrqueting. El branding sensorial és l'atac més directe i inconscient al sentit de tots aquells que tinguin algun tipus de relació amb la nostra marca, per molt que sigui mínim. En un entorn on les tecnologies han pres molt protagonisme, sobretot en el món del màrqueting digital i en la manera en què les empreses milloren la seva relació amb els clients, el branding sensorial apel·la per tornar a tècniques més tradicionals d'una manera innovadora.

 

L'olor d'aquella botiga de roba que tant ens agrada, de pa acabat de fer o de cotxe nou. Són olors que se'ns queden gravades a la nostra memòria i que, automàticament, ens fan relacionar-les amb la marca corresponent. Aquestes olors que, fa uns anys, eren fruit de la mateixa naturalesa de la marca, actualment són estudiades i fabricades artificialment per generar sensacions en els clients —o futurs clients—, o bé perquè aquestes siguin molt més fortes.

 

L'AEQT vetlla per la investigació en el sector químic

L'Associació Empresarial Química de Tarragona representa a tot el conjunt del sector químic del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Es dedica a estudiar, investigar i implementar les diverses possibilitats de millora que la química ofereix, així com d'impulsar diversos projectes que sumen al benestar social. Així doncs, la trentena d'empreses que conformen l'AEQT s'encarreguen de promoure la competitivitat i, sobretot, la sostenibilitat de les accions dels polígons químics del Camp. A més, impulsen iniciatives de tot tipus, com per exemple el sistema Aroma MAP.

L'AEQT vetlla pel progrés del sector químic al Camp de Tarragona i a les Terres de l'Ebre | Isma