Imatge del Teatre Metropol, reforçat, durant les actuals obres

Tarragona aposta per recuperar «l'aspecte original» del Teatre Metropol

Ho ha explicat en una piulada el conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo

Tarragona  va acomiadar l'any amb una notícia positiva per a la joia de la corona del llegat de l'arquitecte Jujol  a la ciutat. En concret, a finals del passat mes de desembre, es va iniciar el procés de restauració de les bigues en mal estat  del Teatre Metropol, l'equipament cultural de principis del segle passat ubicat a la Rambla Nova de Tarragona. 

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

En les darreres hores, el conseller de Patrimoni del consistori de Tarragona, Hermán Pinedo, ha fet una piulada al seu compte personal de Twitter on, amb un seguit de fotografies, es pot observar la situació actual del teatre. Pinedo es felicita perquè «hem arribat a temps» per a poder salvar «una obra modernista de referència feta per Josep Maria Jujol, l'any 1908, i que es troba en molt mal estat per culpa dels tèrmits  i el pas del temps». 

«Posava en perill la seguretat de les persones i l'edifici»

Josep Maria Prats va ser el primer conseller de Cultura de Tarragona a donar l'alerta sobre l'estat del teatre. D'això ja fa tres anys. Ara, amb un nou govern a la plaça de la Font que aviat complirà els dos anys de mandat, s'han pres un seguit de mesures per preservar el Teatre Metropol. Segons Hermán Pinedo, «el principal problema del Metropol, encara que no l'únic, és que els tèrmits s'han menjat les bigues de fusta originals, provocant  problemes estructurals seriosos, el que posava en perill la seguretat de les persones i de l'edifici. Ara està apuntalat  i és segur».

De moment, els operaris estan «reforçant les bigues amb fusta i resina. Una actuació de recuperació i restauració  bastant seriosa, que servirà perquè aquesta part del teatre estigui en bones condicions 100 anys més». Pinedo ha acabat el seu fil de Twitter assegurant que estem davant de la primera part de l'actuació. La segona part del projecte serà molt més ambiciosa i consistirà a recuperar l'aspecte original de el teatre, tal com ho va plantejar Jujol el 1908».