Imatge d'un dels edificis de la zona d'Interblocs. a Tarragona

Pas endavant per acabar amb els talls de llum a la zona d'Interblocs, al barri tarragoní de Sant Salvador

250 famílies van viure el temporal de Nadal sense subministrament

L'ensurt es va viure el dia de Reis. Prop de 250 famílies veïns i veïnes de la zona d'Interblocs, al barri tarragoní  de SantSalvador, van passar els episodis de baixes temperatures d'inicis d'any sense subministrament elèctric. La situació va fer saltar les llums d'alarma a l'Ajuntament de Tarragona i formacions Junts per Tarragona o la CUP van reclamar solucions immediates

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La solució encara no ha arribat, però aquest dilluns 22 de febrer està una mica més a prop. L'Ajuntament  de Tarragona ha fet públic que ha iniciat una taula de treball amb Endesa, la companyia subministradora, per definir i prioritzar accions concretes que garanteixin el servei elèctric al barri de SantSalvador

Primera reunió amb Endesa

L'Ajuntament de Tarragona i Endesa han posat en marxa un equip de treball per donar respostes concretes a les necessitats del barri de SantSalvador. Durant la primera reunió celebrada entre representants del consistori i d'Endesa, ambdues parts han posat en comú les diferents problemàtiques  que s'han viscut durant les darreres setmanes en el  servei elèctric i han acordat treballar d'una forma conjunta per poder solucionar els darrers talls de subministrament, que van començar a detectar-se a principi d'any a la zonad'Interblocs del barri de Sant Salvador. 

Endesa, segons la nota de premsa facilitada pel consistori, ha lamentat la situació puntual que han viscut alguns veïns i veïnes de la zona quan s'han produït incidències  que han afectat la continuïtat  del subministrament d'electricitat. La màxima preocupació radica en la desconnexió dels sistemes detectada en instal·lacions de la companyia de la zona d'Interblocs, que actuen per evitar danys majors quan es produeixen sobrecàrregues motivades per consums no controlats. En aquest sentit, Endesa s'ha compromès a intensificar amb una segona líniaelèctrica el reforç i la renovació de la xarxa de baixa tensió.  

Per la seva part, l'Ajuntament de Tarragona ha posat a disposició d'Endesa el suport necessari i el treball conjunt entre Serveis Socials, Territori i Guàrdia Urbana per facilitar la instal·lació d'aquesta segonalíniaelèctrica i evitar futurs perjudicis als veïns de SantSalvador. Tal com ha expressat el portaveu del govern municipal, Manel Castaño, «durant la primera reunió mantinguda, la prioritat d'uns i altres ha estat definir i planificar accions específiques per garantir el subministramentelèctric al barri de Sant Salvador – i ha insistit – el que han patit les famílies de la zona d'Interblocs les darreres setmanes, no pot tornar a passar».