Star Wars serà un dels concerts més destacats de la temporada de l'OCM

La banda sonora d'Star Wars al Teatre Tarragona de la mà de l'OCM

A més de la banda sonora d'Star Wars, també s'escoltarà altres composicions de John Williams com Harry Potter o Jurassic Park

Després del primer concert de l'Orquestra Simfònica Camera Musicae (OCM) amb el violinista Gautier Capuçon, l'OCM no abaixa el nivell i ens ofereix un nou concert, en aquesta ocasió interpretaran la banda sonora d'Star Wars. El concert serà el 22 de desembre a les 18.00 hores al Teatre Tarragona i Vladimir Kulenovic s'encarregarà de dirigir, entre altres títols, la 'Suite d'Star Wars', 'Harry Potter' i ' La Llista de Schindler'. Durant la presentació del concert, el director de l'OCM, Tomàs Grau, va matisar que «la música de John Williams no és música clàssica, però funciona molt bé com a simfonia». 

Si voleu gaudir d'aquest concert únic, cal que us afanyeu a reservar la vostra entrada, perquè en la passada ocasió van esgotar totes les localitats. Les entrades ja estan a la venda i les podeu adquirir en aquest enllaç. Tenen un preu de 35 euros i també les podeu adquirir a les taquilles del Teatre Tarragona des d'una hora abans del concert els dimecres d'11.00 hores a 13.00 hores i els dijous i divendres d'11.00 hores a 13.00 hores i de 17.00 hores a 19.00 hores. 

Altres composicions de John Williams

Les pel·lícules d'Star Wars no seran les úniques protagonistes de la tarda, sinó que també hi podrem escoltar els millors temes del compositor americà que va crear per a grans títols cinematogràfics, com Harry Potter, Jurassick Park o La Llista de Schindler. Escoltar les bandes sonores de John Williams és tenir l'oportunitat de veure'ns a nosaltres mateixos davant de l'emoció d'una gran pantalla. 

HP
La banda sonora de Harry Potter també es podrà escoltar al Teatre Tarragona  | cedida

La música de Williams és imprescindible per entendre el fet que, quan una composició és extraordinària, tant se val si el seu sentit inicial era acompanyar unes imatges, perquè és capaç de transcendir aquesta idea i emprendre una vida en solitari. Williams ha aconseguit com ningú crear una música que per si sola tingui un sentit i que, sense les imatges que hauria d'acompanyar, ens transmeti la mateixa sensació que et transmet amb les imatges. Una barrera que ja va trencar el compositor Eric Wolfgang Korngold amb les seves primeres bandes sonores i que John Williams ha dilapidat completament. 

Una carrera plena de grans èxits

La carrera musical de Williams està avalada per una sòlida formació acadèmica i per set dècades dedicades a la composició d'obres per al cinema, la televisió, el teatre, esdeveniments mundials i sales de concerts. Obres que han rebut un enorme reconeixement entre els quals destaquen cinc Oscars, quatre Globus d'Or i 23 Grammys. Williams és la persona viva que més vegades ha estat nominat als Oscars i la segona en tota la història d'aquests premis darrere de Walt Disney. També és la persona que més vegades ha competit contra si mateix en una mateixa categoria per aconseguir l'estatueta d'or. 

Podeu consultar la resta de concerts que oferirà l'Orquestra Simfònica Camera Musicae al Teatre Tarragona en aquest enllaç


Comentaris