ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Una protesta del CDR talla la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona

El grup Tornavís Teatre hi ha fet una «representació teatral»

 

Aquest dilluns, 28 d'octubre, des de poc abans de dos quarts de nou del vespre i per un període de temps d'aproximadament una hora, un grup d'uns 400 manifestants ha tallat la circulació de la plaça de la Imperial Tàrraco de Tarragona per una protesta convocada pel Comitè en Defensa de la República (CDR).

 

L'acte ha estat insòlit: el grup Tornavís Teatre ha interpretat una representació teatral sota el títol 'Contra la repressió, seguim lluitant', amb diversos actes amb què s'han volgut simbolitzar les actuacions policials dels darrers dies dels Mossos d'Esquadra. La representació teatral, que s'ha fet als peus de la seu de la subdelegació del govern espanyol a Tarragona, ha coincidit amb la protesta diària contra l'empresonament de diversos manifestants arran de la sentència del Tribunal Suprem pel judici del procés.

 

Un grup de manifestants talla la plaça de la Imperial Tàrraco a Tarragona. | Cedida.

 

Vespre d'aldarulls a l'estació de Sants, a Barcelona

Tot plegat coincideix amb un vespre de protestes a la ciutat comtal. Centenars de persones es concentren des de les set de la tarda d'aquest dilluns davant dels accessos de l'estació de Sants, a Barcelona, en resposta a una nova convocatòria dels CDR per mostrar el rebuig a la sentència de l'1-O que cridava a encerclar el complex.

 

Un dispositiu policial format per Mossos d'Esquadra evita que els manifestants accedeixin a l'interior del recinte, i s'han tancat de manera preventiva alguns dels passos, fet que dificulta el servei. Els viatgers que arriben en tren a l'estació surten del recinte de manera restringida, segons ha informat Renfe. Els concentrats criden consignes com 'Llibertats presos polítics', 'No tinc por', 'Ni un pas enrere', 'Mossos mercenaris' o 'No us mereixeu la senyera que porteu'.

 

Altres consignes que cridaven els manifestants eren 'Catalunya antifeixista' o 'Sants està tancat'. També han cantat 'L'estaca'. Una de les conseqüències de la concentració és que, efectivament, s'ha dificultat molt l'accés i la sortida al complex, per bé que en cap moment ha arribat a estar bloquejat del tot. A la porta principal alguns manifestants han conformat un cordó humà a través del qual intentaven evitar que els viatgers poguessin entrar a l'estació.