Talls a la plaça dels Àngels de Tarragona per perill de despreniments

L’Ajuntament informa que el mal estat de Ca la Garsa obliga a restringir la circulació a la plaça i al carrer Talavera

El perill de despreniments de l’emblemàtic edifici Ca la Garsa de Tarragona, a la plaça dels Àngels, ha obligat al consistori ha tancar, de forma temporal, part de la plaça dels Àngels i la part del carrer Talavera per garantir la seguretat. Segons el consistori la decisió s’ha pres després d’una inspecció dels serveis tècnics de Patrimoni i Territori.

Perill de despreniment a Ca la Garsa

Ca la Garsa pateix esquerdes des de fa temps. L’any 2012 el consistori va instal·lar uns testimonis a les esquerdes dels murs de l’immoble per controlar l’evolució d’aquestes esquerdes. Des de llavors, segons l’Ajuntament, s’ha anat fent un control i de moment mai s’havia produït cap problema. El passat 31 de juliol, però, durant una vita, els tècnics van observar que els testimonis instal·lats a les esquerdes s’havien obert.

Per aquest motiu han dut a terme una inspecció on han observat que les esquerdes poden generar un perill de despreniments. És per això que s’ha decidit tancar de forma provisional la part de la plaça dels Àngels i la del carrer Talavera que dóna a aquest edifici per garantir la seguretat.

Segons informa l’Ajuntament, es farà un estintolament d’emergència de forma immediata, un procés per poder deixar l’edifici de Ca la Garsa en condicions de seguretat. Un cop finalitzat aquest procés d’emergència s’analitzarà més profundament el problema i es prendran mesures pertinents per garantir la conservació.

Despreniments i esquerdes al patrimoni tarragoní

Aquest no és l’únic edifici amb valor històric que pateix problemes a la ciutat. El passat mes de març l’Ajuntament va decidir tancar de forma provisional al públic l’accés a l’arena de l’Amfiteatre per l’aparició d’unes esquerdes al mur posterior de la grada afegida l’any 1979. En aquell moment el consistori també va decidir actuar de forma urgent per pal·liar el problema, tot i que l’oposició i alguns veïns van retreure al govern la falta de previsió i actuació.

Un altre edifici afectat per problemes estructurals i d’esquerdes que ha sigut notícia aquest any és el que fa referència al local dels Xiquets de Tarragona. La colla castellera va haver d’abandonar el seu local del carrer Santa Anna per qüestions de seguretat. Els Xiquets van estar durant un temps assajant a l’aire lliure, precisament a la plaça dels Àngels. El seu local encara no s’ha reobert, i de moment assagen a l’Ajuntament.

"Sant Magí, l'alimentació i l'esport, presents en les activitats d'agost al Parc Central" "Precaució a les platges de Tarragona per la presència de rajades"