GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

ÚLTIMA HORA

Cues a l'N-340 a Torredembarra per l'accident d'un cotxe i un camió que ha caigut per un terraplè

El Tanatori de Tarragona extrema les mesures de seguretat i higiene amb l'entrada a la fase 1

Ara, es permeten les vetlles amb un màxim de 15 persones i l'ús de la sala de cerimònies amb un terç de l'aforament
L’entrada en fase 1 de la desescalada del confinament permet realitzar les vetlles als difunts amb un límit de 15 persones | Ajuntament de Tarragona

L’entrada a la fase 1 del desconfinament ja permet la realització de vetlles als difunts a totes les instal·lacions funeràries amb un límit de 15 persones a l’aire lliure o 10 en espais tancats, i la celebració de cerimònies amb un terç del seu aforament. Per això, l’Empresa Mixta de Serveis Fúnebres Municipals de Tarragona (EMSERFUMT) ha extremat totes les mesures de seguretat, tant per als familiars dels difunts com per als seus treballadors i treballadores, a través dels corresponents protocols de senyalització, neteja i desinfecció diària.

 

El Tanatori de Tarragona, l’única instal·lació funerària habilitada per fer vetlles, cremació i pràctiques tanatoestètiques a la ciutat, ha instal·lat també mampares a les taules de tramitació per assegurar la distància i la seguretat suficient. «També procurarem evitar la coincidència de sales de vetlla contínues per impedir l’aglomeració de persones en espais comuns», ha explicat Clara Viñas, gerent d’EMSERFUMT.

 

Desinfecció exhaustiva

Entre les mesures de seguretat i higiene figuren també la desinfecció de les sales abans i després de cada ús —una pràctica que ja es feia, però ara es du a terme amb productes més desinfectants—, així com la neteja dels objectes que es toquen amb major freqüència. Alhora, s’han posat a disposició del públic diversos dispensadors de gels hidroalcohòlics

 

Un petit pas cap a la 'normalitat' 

Cal recordar que, arran de l'estat d'alarma decretat per la crisi sanitària de la Covid-19, les sales de vetlla i les sales de cerimònia havien quedat totalment tancades, tot i que els serveis funeraris es mantenien extremant les mesures de seguretat i higiene establertes per les autoritats sanitàries, és a dir, la distància mínima de seguretat de dos metres i la higiene de mans. Ara, l'entrada a fase 1 suposa un petit pas endavant cap a la 'normalitat', tot permetent a les famílies brindar, en part, un millor comiat als seus éssers estimats.

 

Doblen els serveis funeraris

El tanatori municipal de Tarragona va doblar els serveis funeraris el mes d'abril respecte el mateix mes de l'any passat. En concret, es van tramitar 198 defuncions, per les 94 del 2019, bona part de les quals de casos confirmats de coronavirus. De fet, el març ja van notar un increment d'un 30% respecte l'any anterior, especialment a la segona quinzena. Per raons sanitàries, fins aquesta setmana tan sols podien anar al tanatori tres familiars del difunt i no es feien vetlles ni cerimònies. Amb l'entrada de la ciutat en la fase 1, es permeten vetlles de fins a quinze persones. La gerent del tanatori, Clara Viñas, explica que «dir a les famílies que no podran acompanyar els seus familiars ha estat molt dur».