Els clients d'un gimnàs de Tarragona, «estafats» pel tancament sobtat del centre

Els clients denuncien que no els retornen els diners que havien pagat pels seus abonaments | Ara, estudien recórrer a l'Organització de Consumidors i Usuaris
Un gimnàs de Tarragona va tancar sobtadament i ara els seus clients reclamen la devolució dels diners. | Google Maps

 

Diversos clients d'un gimnàs de Tarragona asseguren sentir-se «estafats» pel tancament sobtat del centre. A finals de juliol, l'empresa va informar els usuaris que tancarien el gimnàs el dia 31 del mateix mes. Així doncs, els clients que havien comprat abonaments o sessions no les han pogut utilitzar i «tampoc ens han retornat els diners». Les quantitats van des dels 150 fins als 800 euros. La Societat Limitada en qüestió assegura que la voluntat és «pagar el que es deu», fet que s'hauria de produir abans del 31 d'octubre, quan acabarà el termini de liquidació. Per la seva banda, els afectats estudien presentar una demanda conjunta davant l'Organització de Consumidors i Usuaris. 

Un gimnàs de Tarragona tanca i els clients reclamen la devolució dels diners

El passat 31 de juliol, el gimnàs ubicat al carrer Ernest Vilches va abaixar la persiana. El motiu, els deutes que estava acumulant l'empresa, insolvent. «Va ser un cop molt dur i trist», lamenta una de les quatre sòcies de l'empresa, una Societat Limitada nascuda a la ciutat l'any 2017, quan va obrir el negoci. Els clients van ser informats «només una setmana abans», segons denuncien, motiu pel qual molts no van poder esgotar els seus abonaments o les sessions que ja havien contractat i pagat. 

El mateix dia 31, l'empresa va entrar en un procés de liquidació. Els quatre socis es van posar en mans d'assessors per fer front a la problemàtica. Una de les primeres mesures va ser avisar els usuaris de què estava passant i comunicar-los «les fórmules que vam creure adients perquè poguessin utilitzar els seus abonaments». 

El gimnàs en qüestió compta amb un altre centre a Reus, de la mateixa marca però no de la mateixa empresa. De fet, dos dels accionaris de Tarragona també ho són del centre del Baix Camp. «Vam dir als clients que podrien venir a Reus a esgotar les sessions o cedir-les a un familiar o amic si ells no podien venir», expliquen des de la Societat Limitada. Els afectats, però, viuen o treballen a Tarragona, motiu pel qual els és «molt difícil» poder anar fins a Reus. 

Deutes d'entre 150 i 800 euros i tres treballadors sense sou

Els clients afectats, dada que l'empresa no ha volgut fer pública, han reclamat la devolució total dels abonaments que havien contractat. Són quantitats que van des dels 200 fins als 800 euros, en concepte de classes i tarifes. «Ens van oferir fins i tot anar al Parc del Francolí a fer les classes a l'aire lliure, però jo no pago 20 euros per sessió per anar al parc», denuncia Paola Camargo, una de les afectades. Camargo havia comprat fins a una quarantena de sessions que compartia amb el seu marit. 

Sandra Simón també és una de les afectades. En el seu cas, però, les sessions que resten són prop d'una desena i, per tant, els diners que reclama són aproximadament uns 150 euros. «Des que van tancar encara no he rebut una resposta clara sobre la devolució dels diners», recrimina. 

Per altra banda, la mateixa empresa ha reconegut que els tres treballadors en nòmina del gimnàs tampoc cobraven. Es tracta d'una nutricionista i dos entrenadors personals. «Ja estem treballant perquè els treballadors rebin el que és seu», afirmen des de l'entitat. 

«Som molt transparents i no volem fer mal a ningú»

Des de la Societat Limitada asseguren que el tancament del gimnàs va ser un «fracàs» però recalquen que «estem en mans dels nostres assessors per pagar tot el que es deu, aquesta és la nostra voluntat». El termini per fer-ho acabarà el 31 d'octubre, tres mesos després de començar el procés de liquidació. Malgrat tot, asseguren que els «'tempos' burocràtics no permeten anar més ràpid», i que una de les opcions és retornar els diners des del gimnàs reusenc

Per la seva banda, els afectats estudien presentar una demanda conjunta davant de l'Organització de Consumidors i Usuaris, fet que es podria produir la setmana vinent. 

"❗Ofereix drogues i diners a menors a canvi de sexe a Tarragona" "📰 El Retaule de Santa Tecla arriba enguany a la 28a edició!"