La nova edició de la Tardor Literària arriba amb una seixantena d'activitats programades

L'exposició sobre 'Jordi Tiñena, El plaer d'escriure' i les jornades dedicades a la professora de la URV, Margarida Aritzeta, i l'escriptor Magí Sunyer, alguns dels punts destacats del programa que comença avui i acabarà el 21 de desembre
Imatge d'arxiu de l'escriptora Margarida Aritzeta, a qui li dedicaran una jornada durant aquesta Tardor Literària. | Cedida

 

Nova edició de la Tardor Literària a Tarragona. El programa contempla un cicle d'activitats al voltant de la creació literària i la lectura i està coordinat, des de 2014, per la Casa de les Lletres.  Durant una mica més de dos mesos, del 15 d'octubre al 21 de desembre, es duran a terme un total de 62 d'activitats que cerquen «la preservació del patrimoni literari, el suport a la creació literària i el foment de la lectura». La programació completa es pot consultar a la pàgina web de l'Ajuntament de Tarragona. 

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Entre els noms propis d'aquesta Tardor Literària destaquen, segons els seus organitzadors, els següents: «Jordi Tiñena, Mercè Rodoreda, Joan Brossa, Dolors Monserdà i Teresa Pàmies». D’aquests últims autors, respecte dels quals es commemoren diferents aniversaris, hi haurà conferències, lectures dramatitzades, exposicions i teatre.

 

Pel que fa a Jordi Tiñena, de qui ja han tingut lloc diferents actes a la primera part de l’any, es continuarà podent visitar l’exposició 'Jordi Tiñena, El plaer d’escriure', una producció de la Casa de les Lletres, que va inaugurar-se el mes de maig al Teatre Metropol i que ara inicia una itinerància, que ha començat aquest inici de curs a l’Institut Comte de Rius i seguirà a l’Institut Martí i Franquès i a la biblioteca del CRAI de la URV, al Campus Catalunya.

 

Jornades temàtiques

Una protagonista d’aquesta Tardor serà l’escriptora vallenca i professora de la URV Margarida Aritzeta, a la qual la càtedra Baixeras, de la mateixa universitat tarragonina, dedicarà una jornada intensa. Aquesta jornada, prevista inicialment per aquest dimecres, 16 d’octubre, i que ha de comptar amb aportacions de diferents estudiosos i un final dedicat a la música que apareix al llarg de la seva obra, ha estat ajornada fins a nou avís, com a resposta a la sentència del procés, segons han informat els organitzadors.

 

Un altre protagonista serà l’escriptor i també professor de la Universitat Rovira i Virgili, Magí Sunyer. D’una banda, el cicle Veus de poeta, que es dedica en cada sessió a destacar l’obra d’un poeta del Camp de Tarragona, se centrarà en els seus versos i ho farà amb les paraules introductòries del crític i professor Pere Ballart (UAB) i amb el recital d’una selecció de poemes a càrrec del col·lectiu En veu alta. Magí Sunyer, a més, aquesta Tardor presenta una novetat literària, la novel·la Enlloc i conduirà la ruta Tarragona oculta, construïda amb textos d’escriptors de les nostres comarques.