Tarragona denúncia gairebé 100 incívics per abocar residus i escombraries des de l'inici de l'estat d'alarma

«Ja vam advertir que serien sancionats i que així continuarà sent, perquè l'espai públic és de tothom», retreu Jordi Fortuny
L'Ajuntament de Tarragona li ha declarat la guerra a l'incivisme en diverses ocasions | Cedida

L'Ajuntament de Tarragona ha sancionat a un total de 91 persones «per llençar residus als espais públics o dipositar escombraries fora dels contenidors» de la ciutat des de l'inici de l'estat d'alarma. La majoria dels casos s'acumulen als barris de Ponent, seguit del centre de la ciutat, els districtes nord de Sant Salvador i Sant Pere i Sant Pau i, en menor mesura, a la zona de Llevant.

El conseller de Neteja de la capital, Jordi Fortuny, ha recordat que «ja vam advertir que els infractors sertien sancionats i que així continuarà sent», i ha insistit que cal «que aquest petit percentatge de la ciutadania prengui consciència que l'espai públic és de tots, i que no és patrimoni dels incívics». Ha anunciat que la vigilància no s'aturarà i que és probable que el nombre de denúncies segueixi augmentant.

L'Ajuntament de Tarragona insisteix a perseguir l'incivisme i anuncia noves sancions

En paral·lel, agents de la Guàrdia Urbana van enxampar una empresa constructora que abocava runa de manera irregular en un solar municipal del polígon de Les Gavarres i l'han sancionat amb una multa de 2.400 euros que haurà d'assumir en els pròxims 15 dies. Es tracta d'una «infracció greu».

L'Ajuntament també ha fet públic que segueix la pista a una persona que «està foradant les bosses d'escombraries de les papereres de les platges» i que deixa els residus per terra i seriosos «problemes de salubritat» a la zona. Aquesta persona, però, encara no ha estat identificada ni detinguda.

"Dol a Tarragona: Mor Santiago Mallafré, el metge dels tarragonins" "La contundent resposta de l'alcalde de Tarragona a la manifestació dels restauradors"