GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona dona llum verda al polèmic pla urbanístic PP10

L'aprovació suposa el pas decisiu perquè el projecte de TEN BRINKE, l'antic pla IKEA, es faci realitat | La CUP s'ha posicionat en contra i ha instat el govern a apostar per «la rehabilitació d'habitatges»

L'Ajuntament de Tarragona ha dut a terme, aquest dimarts, 14 de gener, el primer plenari municipal de l'any: un plenari extraordinari destinar a l'aprovació de les fitxes dels llocs de treball de director general de recursos humans i director de l'Institut Municipal d'Ensenyament (IMET), així com a l'adjudicació de les obres d'urbanització del sector PP10, a l'autovia de Reus.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

La polèmica política ha començat amb el tema dels llocs de treball, unes fitxes que s'han aprovat amb 20 vots a favor i 6 en contra, els dels grups municipals de Ciutadans i del PP. La CUP ha votat a favor, encara que, la seva portaveu, Laia Estrada, ha assegurat que «la fórmula no és l'òptima, però entenem que la situació ens havia de fer flexibles, i més havent acceptat la nostra esmena». Sandra Ramos, del PSC, ha posat en dubte «la urgència» del procés, assegurant que «per molt que correm, aquest curs ja està perdut per l'IMET» i ha ironitzat sobre el càrrec de director de recursos humans, titllant-lo de «superman o superwoman, perquè no sabem qui ha de venir».

 

La posició de l'equip de govern l'ha defensat el conseller de Serveis Econòmics, Jordi Fortuny, qui, en una contundent rèplica a les crítiques del PP, ha manifestat que «es tracta d'un procés tècnic, no polític». La consellera conservadora Elisa Vedrina havia recordat, prèviament, els problemes de l'equip de govern a l'hora de cubrir certes places, com la de coordinador de l'àrea de la conselleria de Cultura, un nomenament que l'alcalde Pau Ricomà no va aconseguir fer arribar a bon port. 

 

EL PP10, aprovat

Finalment, les obres d'urbanització del PP10 han tirat endavant, sent aprovades per 21 vots a favor i 5 en contra. Es tracta d'un pas endavant del projecte TEN BRINKE, el pla urbanístic de Campclar que va substituir a l'anunciat projecte d'IKEA. Així mateix, el PP10, que implicava un canvi important urbanístic per què havia de ser l'«smart district», ha suposat un problema polític perquè l'equip de govern s'hi oposava radicalment en contra quan estava l'oposició, en l'anterior mandat, i, un cop al govern, després de les eleccions municipals del maig, ha hagut de tramitar-lo.

 

Sandra Ramos, portaveu del primer grup de l'oposició, els socialistes, ha reivindicat la tasca dels governs de Josep Fèlix Ballesteros assegurant que és una «beneïda herència» perquè «inicià el PP10 que relligarà els barris de ponent i crearà 400 habitatges socials». 

 

 

 

La CUP i Junts per Tarragona han votat en contra. Les anticapitalistes han instat al govern a apostar per «la rehabilitació d'habitatges» en lloc de plans urbanístics com el PP10. La regidora cupaire, Eva de Miguel, ha titllat de «fal·làcia» assegurar que «el PP10 és cohesionador» i ha exigit «la cohesió i dignificació de Ponent». La seva cap de files, Laia Estrada, ha demanat al govern que «faci pública la xifra real i concreta que implicaria aturar aquest pla urbanístic».