Imatge d'arxiu d'una persona omplint un got d'aigua de l'aixeta

Tarragona aprova el protocol per instal·lar comptadors d'aigua solidaris

La iniciativa es va engegar fa un any per la pandèmia i es van instal·lar 23 comptadors

L'Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST) de l'Ajuntament de Tarragona ha aprovat aquest dijous, 18 de març, el Protocol d'ús i instal·lació dels comptadors socials. La iniciativa es va engegar fa un any amb motiu de la crisi derivada de la pandèmia de la Covid-19, amb l'objectiu de donar suport a les famílies que ho requerissin.

Ara, dotze mesos després, es reprèn la iniciativa amb una nova normativa, fent «un pas més en la lluita contra la pobresa energètica i l'accés als subministraments bàsics per a la nostra ciutadania més vulnerable», tal com afirma la consellera de Ciutadania, Carla Aguilar-Cunill. Aquest nou protocol contempla l'actuació de l'Empresa Municipal Mixta d'Aigües de Tarragona (EMATSA) com a empresa gestora del servei municipal d'aigua. 

Així doncs, després de l'èxit de la iniciativa, que va permetre instal·lar 23 comptadors solidaris durant l'estat d'alarma, el confinament i el tancament de fonts públiques, l'Ajuntament de Tarragona va acordar la necessitat de crear un protocol d'actuació. «Amb aquest nou pas endavant garantim el suport a les llars que pateixen exclusió social», explica la consellera Aguilar-Cunill. El protocol estableix la instal·lació dels comptadors i l'alta al servei d'aigua, i un consum d'aigua de fins a un límit de 100 litres per persona i dia, així com la taxa de clavegueram i els tributs d'altres conceptes que pugui portar associades les despeses anteriors.

Els beneficiaris dels comptadors solidaris seran aquelles famílies que compleixin una sèrie de requisits, com ara que les persones que viuen a l'habitatge hi estiguin empadronades o que els ocupants es trobin en una situació de vulnerabilitat i tinguin menors o persones amb incapacitat o de gran dependència al seu càrrec. La valoració tècnica de cada cas es farà a través d’un equip de l’Institut de Serveis Socials.