Ricomà, a les instal·lacions de la futura biblioteca de Sant Pere i Sant Pau

El barri de Sant Pere i Sant Pau tindrà una biblioteca pública a finals de 2021

L'alcalde Ricomà anuncia que l'espai serà de 800 metres quadrats | L'Ajuntament hi invertirà 190.000 euros

El barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau estrenarà biblioteca pública  a finals de l'any 2021. Ho ha anunciat aquest matí l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, a les portes del local que l'acollirà, al bloc Sant Magí. L'Ajuntament de Tarragona hi invertirà un total de 190.000 euros i la futura biblioteca tindrà un espai de 800 metres quadrats, quatre vegades més del que ocupa l'actual  punt de lectura del barri. «Deixem enrere un punt de lectura obsolet i que no cobria les necessitats  reals del barri», ha subratllat l'alcalde.

📲TENS TELEGRAM? Afegeix-te gratis al nou canal de Tarragona Digital: les millors fotos i vídeos, últimes hores i ara també pots comentar. CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

La nova biblioteca  de Tarragona ja té redactat el pla tècnic, aviat licitarà la redacció del projecte i l'edifici hauria d'estar enllestit durant els darrers mesos de l'any vinent. Es tracta d'una de les reivindicacions  històriques del barri, i suposarà la tercera biblioteca pública de la ciutat, per darrere de la del centre de Tarragona i la del barri de Torreforta. El local es dividirà en sis grans zones i, normativa Covid  en mà, tindrà un aforament de 22 persones.

Ricomà: «No es tractava de posar pedaços sinó de dotar al barri d'una biblioteca del segle XXI»

«Ens vam trobar la Sala de Lectura en una situació indigna, i per aquesta raó, vam decidir que no es tractava de posar pedaços sinó de dotar al barri i, per tant, a tota la ciutat, d'una biblioteca  del segle XXI», ha argumentat Ricomà. El fons inicial del servei es dotarà amb aportacions directes de la Generalitat  de Catalunya i amb els documents que actualment romanen al punt de lectura, i el projecte es dissenya a cavall entre la biblioteca física i la porta digital.

L'equipament tindrà serveis d'informació, de consulta, de lectura, de préstec, de formació o de suport a la inclusió i a la cohesió social, entre d'altres. La inversió forma part d'una de les límies estratègiques del mandat Ricomà, la cultura, i el pressupost de l'any 2021 a la ciutat també preveuen una partida de 400.000 euros per a construir la nova biblioteca de Torreforta, que suposi també un salt endavant en el teixit cultural de la ciutat, un dels grans buits històrics que s'han cronificat  en la darrera dècada.