EN DIRECTE

Tota la informació del coronavirus a la demarcació de Tarragona

Tarragona es proposa unir el centre amb Llevant i Ponent amb carrils bici abans d'acabar el mandat

L'equip de govern preveu una partida de 550.000 euros pel 2020 per connectar els campus Catalunya i Sescelades de la URV
L'Ajuntament de Tarragona espera unir el centre amb Llevant i Ponent amb carrils bici abans d'acabar el mandat. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona vol desenvolupar una xarxa de carrils bici durant aquest mandat que permeti que el centre de la ciutat estigui connectat amb els barris de Llevant i de Ponent. L'equip de govern ja ha previst una primera partida de 550.000 euros per al pressupost del 2020 per unir els campus Catalunya i Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili (URV), i que tamb√© enlla√ßaria amb l'estaci√≥ d'autobusos situada a la pla√ßa Imperial Tarraco. Es tracta d'un projecte que ja planejava l'anterior govern socialista. Per fer el projecte sencer el consistori haur√† de negociar amb l'Estat i amb la Generalitat, que tenen la titularitat d'alguns trams de carreteres i que est√† previst que s'adeq√ľin perqu√® tamb√© hi puguin passar ciclistes. 

 

 

  • NOU SERVEI DE TARRAGONADIGITAL: T'enviem les not√≠cies m√©s importants de la teva ciutat al WhatsApp totalment gratis. Punxa aqu√≠!

 

Un carril bici per unir els campus universitaris i el centre amb els barris

El regidor d'Urbanisme de l'Ajuntament de Tarragona, Xavier Puig, explica que la primera fase √©s la que han anomenat ¬ęcarril educatiu¬Ľ, ja que a m√©s de connectar els dos campus universitaris tamb√© passar√† molt a prop d'altres escoles i instituts de la ciutat. Aix√≤ tamb√© permetr√† unir el centre amb el barri de Sant Pere i Sant Pau.

 

  

  

De cara al 2021, Puig avan√ßa que volen unir la pla√ßa Imperial Tarraco amb els barris de Ponent. De fet, ja hi ha un carril bici que arriba fins a prop del riu Francol√≠, i la intenci√≥ √©s allargar-lo per damunt del pont que creua el riu i al llarg de l'avinguda Roma. Per completar aquest ¬ęcarril educatiu¬Ľ el consistori haur√† de negociar amb la Generalitat per tal que cedeixi, o permeti fer obres, a la C-31B, que arriba fins al Complex Educatiu de Tarragona, conegut com a Laboral.

 

 

La unió amb Llevant, en mans de l'estat

Per l'altre costat de la ciutat, el consistori tamb√© preveu fer carrils bici, per unir el centre amb les urbanitzacions de Llevant. En aquest cas la situaci√≥ √©s una mica m√©s complexa, perqu√® hauria de passar per l'N-340, que √©s de titularitat estatal. ¬ęEstem en negociaci√≥ per la recepci√≥ de la carretera¬Ľ, assenyala Puig, que √©s optimista a l'hora de poder arribar a un acord, si b√© reconeix que les converses es poden allargar.

 

  

  

El titular d'Urbanisme t√© clar que si l'Ajuntament assumeix el manteniment ¬ęmolt elevat¬Ľ d'aquest tram de carretera, l'Estat hi ha de fer inversions. ¬ęHi ha d'haver una compensaci√≥¬Ľ, indica Puig. La intenci√≥ del conseller √©s que si, com est√† passant en els darrers anys, l'Estat no dona diners al consistori per compensar el cost del manteniment, faci una inversi√≥. I aquesta seria, precisament, adequar la via per fer-hi un carril bici. ¬ęEl volem veure durant aquesta legislatura¬Ľ, remarca.

 

 

  

A banda de tots aquests projectes, Puig reflexiona que en els propers anys tamb√© caldr√† fer adequacions al centre de la ciutat. No nom√©s per potenciar la bicicleta en detriment de l'√ļs dels cotxes, sin√≥ tamb√© per donar resposta a la irrupci√≥ dels patinets el√®ctrics. El conseller parla obertament de connectar l'estaci√≥ de tren, la Part Baixa i l'avinguda Catalunya.

 

 

  

Totes aquestes obres del centre implicaran una reorganitzaci√≥ del tr√†nsit i dels espais que actualment ocupen els vehicles. ¬ęLa tend√®ncia √©s que el carril bici no sigui en detriment dels vianants, sin√≥ en tot cas dels cotxes¬Ľ, apunta. De tota manera, manifesta que no sempre s'hauran d'eliminar carrils de circulaci√≥ de cotxes, sin√≥ que es poden redimensionar alguns carrils per fer-los m√©s estrets i deixar lloc a les bicicletes, aix√≠ com redistribuir les zones d'aparcament.

 

Més notícies de la categoria Tarragona