Tarragona celebra aquest dissabte la tradicional festivitat de Corpus

A partir de les vuit del vespre, sortirà des del pla de la Seu la Professó amb els elements festius de la ciutat més antics
Imatge d'arxiu de la celebració, l'any passat, del Corpus a Tarragona. | Laura Rodríguez

 

Tarragona celebra aquest dissabte, 22 de juny, la Festivitat de Corpus, la primera de les festes religioses que presidirà el nou arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas. L'agenda d'actes està previst que comenci a partir de les 15 hores amb el tradicional Ou com balla, activitat que consisteix a col·locar un ou buit, amb un punt de cera per tapar el forat pel qual s'ha buidat, sobre el raig d'aigua d'un brollador d'una font, de manera que giravolti sense caure.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

A partir de dos quarts de sis, i fins a les set de la tarda, es procedirà amb el toc de classe, i toc de campanes, d'entrada pontifical des del Campanar de la Catedral. I a tocar de les vuit del vespre, concretament a partir de tres quarts de vuit, els elements antics de la ciutat del Seguici de Corpus arribaran al Pla de la Seu. I de les vuit, fins a tres quarts de nou, sortirà la Professó de Corpus des del Pla de la Seu i recorrerà bona part de la Part Alta passant pel carrer de les Coques, Sant Pau, Pla de Palau, Mare de Déu del Claustre, Escrivanies Velles i Pla de la Seu. 

 

El Magí de les Timbales, els Gegantons Negritos, els Gegants Moros i els Gegants Vells o del Cós Bou, acompanyats musicalment dels grallers Tocaferro, la Virolla i la Sonagralla, tornaran cap a la plaça de la Font, en acabar la Professó de Corpus, i allí ballaran mentre es reparteix la tradicional coca de cireres que es menja per Corpus. 

 

Coca amb cireres, una tradició amb origen al Camp de Tarragona

La coca amb cireres és una tradició gastronòmica típica del Camp de Tarragona. El costum indica que aquesta coca s'ha de menjar durant Corpus, però això podria respondre al fet que les cireres precisament són la fruita d'aquest moment i per tant es va instaurar el costum de menjar la coca amb aquests fruits, que eren els que hi havia més a l'abast en aquell moment.

 

Als seus orígens es creu que la gent que tenia cireres a casa les portava al forn perquè les posessin al damunt de la seva coca, això sí, les cireres havien de ser de la varietat negreta, que avui en dia és difícil de trobar, ja que és petita, de carn dura i molt dolça. 

 

També et pot interessar: