Tarragona continua la lluita contra la sobrepoblació de coloms

L'Ajuntament repartirà 25 gàbies arreu de la ciutat per capturar els animals | Unes obres al pont de Vidal i Barraquer serviran per foragitar les aus en aquest punt
Desenes de coloms a la font del Centenari de Tarragona, que es trobava buida aquest dilluns. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona continua la lluita contra la sobrepoblació dels coloms. Descartada de moment l'opció d'esterilitzar els animals amb pinso, el consistori repartirà 25 gàbies arreu de la ciutat per capturar les aus. L'objectiu és analitzar les captures i decidir si se sacrifiquen o s'alliberen. D'altra banda, també actuarà al pont de l'Avinguda Vidal i Barraquer per solucionar els problemes de salubritat que provoquen els ocells. S'instal·larà una xapa de metall per evitar que visquin sota el pont i, així, eliminar les dejeccions en aquest punt. 

 

 

25 gàbies per capturar coloms a Tarragona

La lluita contra la sobrepoblació de coloms a Tarragona continua. El consistori ha licitat el subministrament de 25 gàbies de diferents mides per capturar les aus. Aquestes es repartiran arreu de la ciutat i s'ubicaran, majoritàriament, en terrats i teulades. L'objectiu és aconseguir que hi entrin diferents exemplars per, després, analitzar-los. Els animals que estiguin sans i, per tant, no suposin un problema per la salut pública, es deixaran lliures. La resta, en canvi, se sacrificaran. 

 

Aquesta mesura es repeteix des de fa mesos a la ciutat. De fet, a l'abril, l'Ajuntament ja va licitar un projecte de control sanitari dels animals mitjançant 15 gàbies, xarxes hidràuliques i neteja de nius. Tot i això, encara no ha arribat a Tarragona el pinso amb esterilitzant. Es tracta d'una opció que la ciutat veïna de Reus ja ha implantat, i que serveix per controlar la població. S'instal·len dispensadors tractats químicament en diferents punts, les aus s'acostumen a anar-hi a menjar i l'esterilitzant —nicarbacina— fa efecte. 

 

Les gàbies seran de tres mides diferents. N'hi haurà tres de 2,40 metres d'alçada i amplada i d'1,60 metres de fondària. Una desena seran d'un metre per 0,26 centímetres, i una dotzena més de 0,90 metres per 0,40 metres i 30 centímetres de fons. El subministrament de gàbies costarà a la ciutat gairebé 12.000 euros. 

 

El pont de l'avinguda Vidal i Barraquer, infestat de dejeccions

El passat divendres, 4 d'octubre, l'Ajuntament de Tarragona també va licitar les obres per millorar el pont entre l'avinguda Vidal i Barraquer i l'Avinguda Roma. Es tracta d'un espai que presenta unes «condicions de salubritat delicades, degut a l'acumulació d'excrements de coloms tant al paviment de la vorera com a la calçada». Així ho reconeix la memòria justificativa de l'actuació, redactada pels tècnics del consistori. 

 

Les obres per millorar el pont de l'Avinguda Vidal i Barraquer costaran prop d'uns 50.000 euros. | TarragonaDigital

 

La remodelació d'aquest pont era una de les propostes ciutadanes que ha estat escollida per executar en el marc dels Pressupostos Participatius, tal com passa amb la remodelació de la plaça dels Infants. La veïna de la ciutat Ana Celes va expressar que el pont feia «por» i «fàstig». «Has de passar corrents si no vols acabar tacat per excrements de coloms», deia en el text de proposta Celes. 

 

S'instal·larà una xapa de metall sota les vigues del pont de l'Avinguda Vidal i Barraquer per evitar la presència de coloms. | TarragonaDigital

 

Per tal de solucionar-ho, l'Ajuntament instal·larà una xapa metàl·lica al sostre del pont, el que evitarà que els coloms puguin fer-hi nius o passejar-hi. Els focus existents es reubicaran i es col·locarà una barana per separar la vorera de la carretera. En total, aquestes obres tindran un cost de 47.791,90 euros i duraran un mes i una setmana. Es preveu que finalitzin abans d'acabar l'any. 

Més notícies de la categoria Tarragona