NOVETAT

Totes les not铆cies del tsunami democr脿tic gratis al teu m貌bil

Tarragona continua la lluita contra la sobrepoblaci贸 de coloms

L'Ajuntament repartir脿 25 g脿bies arreu de la ciutat per capturar els animals | Unes obres al pont de Vidal i Barraquer serviran per foragitar les aus en aquest punt
Desenes de coloms a la font del Centenari de Tarragona, que es trobava buida aquest dilluns. | TarragonaDigital

 

L'Ajuntament de Tarragona continua la lluita contra la sobrepoblaci贸 dels coloms. Descartada de moment l'opci贸 d'esterilitzar els animals amb pinso, el consistori repartir脿 25 g脿bies arreu de la ciutat per capturar les aus. L'objectiu 茅s analitzar les captures i decidir si se sacrifiquen o s'alliberen. D'altra banda, tamb茅 actuar脿 al pont de l'Avinguda Vidal i Barraquer per solucionar els problemes de salubritat que provoquen els ocells. S'instal路lar脿 una xapa de metall per evitar que visquin sota el pont i, aix铆, eliminar les dejeccions en aquest punt. 

 

 

25 g脿bies per capturar coloms a Tarragona

La lluita contra la sobrepoblaci贸 de coloms a Tarragona continua. El consistori ha licitat el subministrament de 25 g脿bies de diferents mides per capturar les aus. Aquestes es repartiran arreu de la ciutat i s'ubicaran, majorit脿riament, en terrats i teulades. L'objectiu 茅s aconseguir que hi entrin diferents exemplars per, despr茅s, analitzar-los. Els animals que estiguin sans i, per tant, no suposin un problema per la salut p煤blica, es deixaran lliures. La resta, en canvi, se sacrificaran. 

 

Aquesta mesura es repeteix des de fa mesos a la ciutat. De fet, a l'abril, l'Ajuntament ja va licitar un projecte de control sanitari dels animals mitjan莽ant 15 g脿bies, xarxes hidr脿uliques i neteja de nius. Tot i aix貌, encara no ha arribat a Tarragona el pinso amb esterilitzant. Es tracta d'una opci贸 que la ciutat ve茂na de Reus ja ha implantat, i que serveix per controlar la poblaci贸. S'instal路len dispensadors tractats qu铆micament en diferents punts, les aus s'acostumen a anar-hi a menjar i l'esterilitzant 鈥攏icarbacina鈥 fa efecte. 

 

Les g脿bies seran de tres mides diferents. N'hi haur脿 tres de 2,40 metres d'al莽ada i amplada i d'1,60 metres de fond脿ria. Una desena seran d'un metre per 0,26 cent铆metres, i una dotzena m茅s de 0,90 metres per 0,40 metres i 30 cent铆metres de fons. El subministrament de g脿bies costar脿 a la ciutat gaireb茅 12.000 euros. 

 

El pont de l'avinguda Vidal i Barraquer, infestat de dejeccions

El passat divendres, 4 d'octubre, l'Ajuntament de Tarragona tamb茅 va licitar les obres per millorar el pont entre l'avinguda Vidal i Barraquer i l'Avinguda Roma. Es tracta d'un espai que presenta unes 芦condicions de salubritat delicades, degut a l'acumulaci贸 d'excrements de coloms tant al paviment de la vorera com a la cal莽ada禄. Aix铆 ho reconeix la mem貌ria justificativa de l'actuaci贸, redactada pels t猫cnics del consistori. 

 

Les obres per millorar el pont de l'Avinguda Vidal i Barraquer costaran prop d'uns 50.000 euros. | TarragonaDigital

 

La remodelaci贸 d'aquest pont era una de les propostes ciutadanes que ha estat escollida per executar en el marc dels Pressupostos Participatius, tal com passa amb la remodelaci贸 de la pla莽a dels Infants. La ve茂na de la ciutat Ana Celes va expressar que el pont feia 芦por禄 i 芦f脿stig禄. 芦Has de passar corrents si no vols acabar tacat per excrements de coloms禄, deia en el text de proposta Celes. 

 

S'instal路lar脿 una xapa de metall sota les vigues del pont de l'Avinguda Vidal i Barraquer per evitar la pres猫ncia de coloms. | TarragonaDigital

 

Per tal de solucionar-ho, l'Ajuntament instal路lar脿 una xapa met脿l路lica al sostre del pont, el que evitar脿 que els coloms puguin fer-hi nius o passejar-hi. Els focus existents es reubicaran i es col路locar脿 una barana per separar la vorera de la carretera. En total, aquestes obres tindran un cost de 47.791,90 euros i duraran un mes i una setmana. Es preveu que finalitzin abans d'acabar l'any. 

💬 Fes clic aqu铆 per rebre al teu m貌bil l'actualitat de Tarragona. 脡s gratis!

Comentaris