Tarragona commemora el Dia Internacional de les persones amb discapacitat

La plaça de la Font ha estat l'escenari d'un acte reivindicatiu i festiu, durant el qual s'ha llegit el manifest d'enguany, amb el lema 'Pels drets efectius i l’autonomia personal'
L'acte commemoratiu s'ha celebrat a la plaça de la Font i ha comptat amb la presència de persones de diversos centres. | Mauri

Tarragona ha commemorat aquest dimarts el Dia Internacional de les persones amb discapacitat a la plaça de la Font, on s'ha llegit el manifest de la jornada i s'han organitzat diverses activitats. Representants dels grups municipals de l'Ajuntament de Tarragona han estat els encarregats de llegir el manifest, que enguany portava el títol de 'Pels drets efectius i l'autonomia personal'. L'acte festiu i reivindicatiu ha comptat també amb les intervencions de l'alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, i la consellera de Capacitats Diverses, Carla Aguilar.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La jornada a la plaça de la Font ha començat amb un esmorzar per a tots els participants, pertanyents als centres Onada, Estela, Sant Rafael i Solc, entre d'altres. La matinal ha continuat amb actuacions musicals, la ballada de la Geganta Frida i del Gegantó Sant Rafael, acompanyats pel grup de gralles del CPEE Sant Rafael. El grup de percussió La Muralla i el grup de ball del CPEE Sant Rafael han estat també protagonistes.

Els representants dels grups municipals han llegit el manifest del Dia Internacional de les persones amb discapacitat. | Mauri

L'acte festiu ha comptat també amb una performance conjunta amb el lema 'Trenquem murs, construïm futur', que ha consistit en la construcció d’un mur de caixes de cartró amb missatges recollits per l’Associació Astafanias, que ha estat enderrocat per representants dels diversos centres participants i que han construït una columna amb missatges positius.

Com a cloenda de la matinal, a les dotze del migdia, des de la plaça de la Font, s'ha iniciat una marxa per donar visibilitat al col·lectiu i reivindicar els seus drets d’inclusió social i laboral recollits en la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat. Aquesta marxa ha finalitzat el seu recorregut a la Font del Centenari.

La Geganta Frida i el Gegantó Sant Rafael han ballat al mig de la plaça de la Font. | Mauri

"❗GRAN CRISI entre els advocats a TGN per les tensions polítiques" "🎙NOVETATS: Les grades reconstruïdes de l'Amfiteatre de TGN no desapareixeran"