Imatge del cartell del concurs literari Relats de Dones

Tarragona convoca una nova edició del concurs literari Relat de Dones i Còmics per la Igualtat

Les persones interessades poden presentar les seves propostes fins al 8 de març

La conselleria de Ciutadania, Feminismes i LGTBIQ+ de l’Ajuntament de Tarragona ha convocat, un any més, el concurs literari Relats de Dones, que enguany arriba a la vint-i-unena edició, i la quarta entrega del concurs Còmics per la Igualtat, amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Dona, el pròxim 8 de març.

La consellera responsable de l’àrea, Carla Aguilar Cunill, ha explicat que «la finalitat del concurs de relats és promoure les dones autores, cosa molt important, ja que durant la història han estat invisibilitzades». D’altra banda, ha apuntat, «els còmics ens permeten, a través d’un llenguatge fresc i directe, promoure continguts culturals que reforcin la igualtat de gènere».

Tens Telegram? Afegeix-te gratis al canal de TarragonaDigital: les millors fotos i vídeos, les últimes hores i ara també pots comentar! CLICA AQUÍ i apunta't ara, t'esperem!

El termini de presentació, fins al 8 de març

Al concurs literari Relats de Dones hi poden participar dones («gènere sentit», remarquen des de l’Ajuntament) majors de 16 anys; mentre que al concurs Còmics per la Igualtat, ho pot fer qualsevol persona major de 16 anys. La temàtica és lliure i es premiaran les obres que, a través del llenguatge i de la imatge, contribueixin més i millor a la reflexió, denúncia i sensibilització al voltant d’una societat igualitària. Les persones interessades trobaran tota la informació en aquest enllaç.

Els tres primers guardons dels relats estan dotats amb 500 euros al primer premi, 200 euros al segon i 100 al tercer premi, i el de Còmic, amb un únic premi de 300 euros. Els veredictes es faran públics en el transcurs de l’acte de lliurament, que tindrà lloc el pròxim 17 de març. Amb tot això, els concursos Relats de Dones i Còmics per la Igualtat compten amb el suport de l’Institut Català de les Dones i el Consell Municipal de les Dones.