Tarragona convoca noves ajudes pels negocis que van haver de tancar per l'estat d'alarma

Es poden demanar fins al 28 de juliol
Un carrer de Tarragona amb les botigues tancades durant l'estat d'alarma | Àngel Ullate

La conselleria de Comerç de l’Ajuntament de Tarragona ha llençat una nova línia d’ajuts per pal·liar l’efecte que la crisi provocada per la Covid-19 ha tingut en el sector comercial de la ciutat i així reimpulsar el teixit comercial de Tarragona. La nova línia d’ajuts va adreçada als establiments que va haver de tancar al públic quan es va decretar l’estat d’alarma com a mesura de protecció contra la Covid-19.

La consellera de Comerç, María José López, ha explicat que «aquesta mesura està en el marc de la bateria d’accions que estem prenent des del Govern Municipal per contribuir a mantenir un teixit comercial viu i divers a la ciutat», i ha afegit que «es tracta de donar un impuls econòmic al comerç de proximitat enfront d’una situació complicada i que han patit especialment aquells establiments que han hagut de tancar per les restriccions de l’estat d’alarma».

Les ajudes de la línia subvencions tindran un import des de 250 euros fins als 350 euros, depenent de la superfície del local que la sol·liciti. Podran demanar l’ajuda les persones físiques o jurídiques titulars d’establiments que estiguin inscrits en algun dels epígrafs de la convocatòria, i que hagin hagut de tancar al públic per les mesures de l’estat d’alarma. Una de les condicions per obtenir l’ajuda és mantenir oberta l’activitat del negoci, com a mínim, durant tot l’any 2020, i un dels requisits és que l’activitat i el seu volum brut de negoci corresponent a l’any 2019 no superi 1.000.000 d’euros anuals.

Les persones interessades poden presentar la seva sol·licitud fins al pròxim 28 de juliol. A partir de llavors, es resoldrà per ordre de recepció i fins al límit de la consignació pressupostària, el pressupost global en aquesta convocatòria és de 190.000 euros. Tots els detalls de la convocatòria es poden consultar al web de l'Ajuntament de Tarragona. 

"«Tarragona no ha fet prou per mantenir el reconeixement de Patrimoni de la Humanitat»" "Última hora: Tarragona ja té pregonera per a les festes de Santa Tecla"