L'Ajuntament de Tarragona acorda una declaració institucional per demanar uns horaris de tren racionals

La Junta de Portaveus del consistori tarragoní, reunida aquest dijous al matí, també ha consensuat exigir que el transport de mercaderies es faci per l'interior

L’Ajuntament de Tarragona ha consensuat posició comuna entre tots els seus grups polítics en el tema ferroviari. La confirmació de la pèrdua dels Euromed per l'estació urbana i uns horaris que l'alcalde Ricomà va titllar de «desgavell», han fet reaccionar els màxims representants polítics de la ciutat. Així, en la Junta de Portaveus extraordinària celebrada aquest matí, s'ha negociat una declaració institucional que demana uns horaris racionals i el desplaçament de les mercaderies per l'interior.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Pau Ricomà s'ha felicitat en acabar la reunió perquè «per primera vegada tots els grups municipals del consistori consensuem una postura comuna en un tema tan important com el ferroviari». Els punts claus consensuats aquest dijous han estat dos: per una banda aconseguir uns horaris racionals que connectin la ciutat de Tarragona amb la resta del territori i Barcelona i, per una altra banda, desplaçar les mercaderies per l’interior. Aquests seran els eixos de la declaració institucional que es portarà al plenari del 30 de gener i a la Taula d’Alcaldes que se celebrarà el 5 de febrer.

Ricomà demana infraestructures en contraprestació a la química

L’alcalde Ricomà ha agraït als portaveus dels grups polítics municipals la seva predisposició a trobar els punts d’acord. «És una vergonya que l’aportació solidària per tenir la indústria química sigui tenir unes infraestructures deficitàries», ha defensat. En aquest sentit, el màxim responsable polític municipal de Tarragona ha insistit que reclamarà tenir una millor tecnologia comunicativa per tal que no es repeteixin els errors de dimarts a la tarda, després de l'explosió química d'IQOXE. «Si vivim en una zona de risc, necessitem tenir una comunicació del segle XXI, no del segle passat», ha afegit. Ricomà ha expressat que anirà fins on convingui per defensar els interessos del territori i, per descomptat i primer, els de la ciutat.

Per finalitzar, el batlle tarragoní ha avançat que se celebrarà un acte obert a la ciutadania i entitats per explicar el posicionament unitari de l’Ajuntament, «perquè es visualitzi que Tarragona defensa el territori».

"❗La difícil situació que viuen 200 famílies del barri tarragoní de Campclar" "🛳AGENDA: S'inaugura un nou element de la Ruta Patrimonial del Port de Tarragona"