Tarragona ha denunciat 77 persones en dos mesos per incomplir les normes de seguretat contra la Covid-19

La Guàrdia Urbana també ha incrementat els controls per frenar els 'botellons'

Les principals normes de seguretat sanitària contra la COVID-19 són ben conegudes: mascareta, mans i distància personal. A Tarragona, la principal infracció que cometen els tarragonins en aquesta matèria és la manca de mascareta. L'Ajuntament de Tarragona ha informat que en dos mesos, des de mitjans de juliol fins aquesta setmana, ha posat 51 denúncies per no portar mascareta i, en total, 77 per infringir algunes de les mesures de seguretat sanitària. 

Dos ciutadans han estat denunciats per no respectar la distància entre persones i vuit ho han estat per fumar. També s’han denunciat diversos establiments: nou per superar l’aforament o no complir les normes de seguretat i set per infringir els horaris.

16 identificacions a joves

En el marc d’aquestes actuacions, s’ha intensificat la presència de la Guàrdia Urbana en espais oberts com parcs que s’han convertit en punt de trobada de joves després del tancament de l’oci nocturn. Aquest dijous, 17 de setembre, a la nit, la policia local tarragonina ha realitzat, al parc Francolí, un total de 16 identificacions a joves. A més, un dels joves va ser denunciat per no dur la mascareta reglamentària. Amb aquests controls, el consistori vol generar un efecte dissuasiu, sobretot pel que fa a la pràctica del 'botellón' entre els joves, activitat on no es compleixen mesures de distanciament social i, a més, provoquen molèsties als veïns.

A mitjan del passat mes d'agost s'havien posat 14 denúncies a la ciutat de Tarragona per no portar mascareta. A Reus, l'altra gran ciutat de l'àrea metropolitana de Tarragona, s'han posat un total de 900 multes per no portar mascareta al carrer en dos mesos. 

"El Goig de Santa Tecla: la troballa gastronòmica de les festes tarragonines" "Tot a punt per al TEDxTarragona 2020: 'Qüestió de temps'"