Imatge de Pau Ricomà, Jordi Sentís, l'arquebisbe Joan Planellas i Francesc Seritjol en la lectura del pregó s'ha dut a terme des de la capçalera del Circ romà

Tarragona enceta la Setmana Santa amb el pregó, a càrrec del doctor Jordi Sentís

Sentís ha destacat la fusió de tradició, fe i cultura popular de la Setmana Santa tarragonina

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha presidit aquest diumenge, 28 de març, el tradicional pregó de la Setmana Santa de Tarragona, que enguany ha anat a càrrec de Jordi Sentís, metge i apassionat de les tradicions tarragonines, molt vinculat a la Setmana Santa. L’acte ha tingut lloc a la capçalera del Circ romà de Tarragona i s’ha pogut seguir en 'streaming' per Zoom, mentre que posteriorment es podrà visionar per TAC12. A causa de la pandèmia, l’acte s’ha realitzat amb aforament restringit i per assistir-hi calia invitació prèvia per part l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa de Tarragona.

L’alcalde Pau Ricomà ha obert l’acte recordant les víctimes de la pandèmia i tota la gent que n’està patint les conseqüències i destacant, en un espai romà, la particularitat de la Setmana Santa tarragonina per tenir lloc en «escenaris de l’època en què van succeir els fets que commemora la festivitat». Seguidament, el president de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa,  Francesc Seritjol, ha presentat el pregoner com un «tarragoní orgullós de ser-ho» i ha volgut destacar l’adaptació d’una Setmana Santa que s’ha hagut de reinventar per continuar endavant.

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

GALERIA DE FOTOS | Palmes, palmons, mascaretes i distància: Les imatges del Diumenge de Rams a la Catedral de Tarragona

Sentís ha destacat la fusió de tradició, fe i cultura popular de la Setmana Santa tarragonina

En el seu pregó, Jordi Sentís no ha volgut oblidar la situació difícil que s’està vivint i ha destacat la fusió de la tradició i la fe amb la cultura popular que representa a Tarragona la Setmana Santa: «Les tarragonines i els tarragonins ens podem posar igual una Vesta o un vestit d’Armat que tocar la gralla per Santa Tecla, portar un element del bestiari o lluir una camisa d’una de les colles castelleres de la ciutat».

Finalment, l’Arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, ha estat l’encarregat de cloure l’acte fent menció especial al pregó de l’any passat, a càrrec el director del Museu Bíblic Tarraconense, Andreu Muñoz, que ha estat present en un acte que no es va poder realitzar presencialment el 2020.

En acabar el pregó, la comitiva s’ha traslladat al Saló de Plens de l’Ajuntament de Tarragona, on el pregoner de la Setmana Santa 2021 ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament i el de l’Agrupació d’Associacions de Setmana Santa. En el mateix acte, el pregoner del 2020, Andreu Muñoz, ha signat el llibre d’honor de l’Ajuntament, ja que l’any passat no ho va poder fer a causa del confinament total decretat a l’inici de la pandèmia.