Tarragona impulsa un estudi paisatgístic sobre la Budellera conjuntament amb l'ICAC

La decisió s'ha anunciat durant la comissió de Presidència del consistori de Tarragona

La comissió de Presidència de l'Ajuntament de Tarragona que s'ha dut a terme aquest matí de dimarts, 19 de maig, s'ha tancat amb un parell de novetats destacades. La primera és que el consistori, conjuntament amb l'Institut Català d'Arqueologia Clàssica (ICAC), vol fer un estudi paisatgístic històric sobre la Budellera

El projecte contemplarà una anàlisi cartogràfica; una anàlisi arqueomorfològica i un estudi de les formes històriques del paisatge; treball de camp analitzant diversos conceptes; una anàlisi de mostres; una documentació històrica i recerca documental i l’elaboració d’un informe final que contempli un estudi integral i caracterització del paisatge cultural, una infografia, l’avaluació patrimonial i paisatgística i una sèrie de propostes d’actuació. 

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha apuntat que «l’objectiu és realitzar una anàlisi en profunditat del paisatge històric d’aquest espai, quelcom que volem que sigui la primera pedra d’una sèrie d’estudis sobre la nostra ciutat i la seva història». «Aquest projecte ens permetrà conèixer millor el passat diacrònic del nostre entorn» ha reblat Pinedo. 

Restaurar la Muralla en el tram de la Baixada del Roser

Així mateix, també s'ha posat sobre la taula la voluntat de l’Ajuntament de Tarragona i la conselleria de Patrimoni de tirar endavant un projecte d’obres per la restauració de la Muralla en el tram de la Baixada del Roser, en aplicació de l’1% cultural i amb una dotació de 140.000 euros per part del consistori. Així doncs, tal com es va anunciar el desembre de 2019, es reactivaria el nou Pla Director de la muralla, començant per aquest tram.

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, ha apuntat que «recuperem un projecte que per diferents qüestions estava paralitzat des de feia anys» i així mateix ha destacat que «iniciem una sèrie d’actuacions que ens permetran conservar el tram de muralla de la Baixada del Roser, així com recuperar l’accés i les visites a un sector del pas de ronda».  

"Una espècie en perill i protegida: L'au que ha nidificat en una platja de Tarragona" "Els primers ajuts al começ local de TGN comencen a caminar demà"