NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

Tarragona estudia emprendre mesures legals contra la recollida de signatures xenòfoba a la Part Alta

El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha fet públic que han demanat un informe a l'Assessoria Jurídica del consistori «per si es poden demanar responsabilitats per aquests fets»
La polèmica recollida de firmes l'ha impulsat l'associació de veïns Catedral, de la Part Alta. | Miguel Cabrerizo

 

Nou gir de guió en la polèmica recollida de firmes impulsada per l'associació de veïns Catedral, de la Part Alta de Tarragona. Aquest dimecres, 9 d'octubre, el president de l'entitat, Jordi Ferré, anunciava a Twitter que impulsava una recollida de signatures per demanar «l'expulsió immediata de tots els immigrants amb antecedents que reincideixin amb violència a la nostra ciutat, Tarragona».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Aquest divendres, 11 d'octubre, la junta de govern local del consistori tarragoní ha pres la decisió de sol·licitar un informe a Assessoria Jurídica de l'Ajuntament per estudiar «si es poden demanar responsabilitats per aquests fets».

 

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern municipal, el  portaveu, Xavier Puig, ha declarat: «Hem demanat aquest informe per explorar les opcions de demanar responsabilitats jurídiques per aquests fets. Reclamem l’aturada immediata d’aquesta recollida de signatures a la Part Alta, que condemnem. I és especialment oportú remarcar que l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona està al costat de tota la gent de Tarragona, la seva seguretat i la seva inclusió».

 

Els polítics tarragonins condemnen la iniciativa

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, d'En Comú Podem, va ser de les primeres veus públiques a reaccionar. Tan bon punt Pinedo va tenir coneixement de la recollida de firmes no va dubtar a qualificar-la de «feixisme» i assegurar que «contra aquells que discriminin i animen a la violència, s'ha de ser contundent».

 

 

 

 

L'antic regidor municipal, i actual diputat socialista al parlament de Catalunya, Carles Castillo, va assegurar que la iniciativa xenòfoba de Jordi Ferré «no és pròpia de Tarragona».

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris