Tarragona estudia emprendre mesures legals contra la recollida de signatures xenòfoba a la Part Alta

El portaveu del govern municipal, Xavi Puig, ha fet públic que han demanat un informe a l'Assessoria Jurídica del consistori «per si es poden demanar responsabilitats per aquests fets»
La polèmica recollida de firmes l'ha impulsat l'associació de veïns Catedral, de la Part Alta. | Miguel Cabrerizo

 

Nou gir de guió en la polèmica recollida de firmes impulsada per l'associació de veïns Catedral, de la Part Alta de Tarragona. Aquest dimecres, 9 d'octubre, el president de l'entitat, Jordi Ferré, anunciava a Twitter que impulsava una recollida de signatures per demanar «l'expulsió immediata de tots els immigrants amb antecedents que reincideixin amb violència a la nostra ciutat, Tarragona».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Aquest divendres, 11 d'octubre, la junta de govern local del consistori tarragoní ha pres la decisió de sol·licitar un informe a Assessoria Jurídica de l'Ajuntament per estudiar «si es poden demanar responsabilitats per aquests fets».

En la roda de premsa posterior a la reunió del govern municipal, el  portaveu, Xavier Puig, ha declarat: «Hem demanat aquest informe per explorar les opcions de demanar responsabilitats jurídiques per aquests fets. Reclamem l’aturada immediata d’aquesta recollida de signatures a la Part Alta, que condemnem. I és especialment oportú remarcar que l’equip de govern de l’Ajuntament de Tarragona està al costat de tota la gent de Tarragona, la seva seguretat i la seva inclusió».

Els polítics tarragonins condemnen la iniciativa

El conseller de Patrimoni, Hermán Pinedo, d'En Comú Podem, va ser de les primeres veus públiques a reaccionar. Tan bon punt Pinedo va tenir coneixement de la recollida de firmes no va dubtar a qualificar-la de «feixisme» i assegurar que «contra aquells que discriminin i animen a la violència, s'ha de ser contundent».

L'antic regidor municipal, i actual diputat socialista al parlament de Catalunya, Carles Castillo, va assegurar que la iniciativa xenòfoba de Jordi Ferré «no és pròpia de Tarragona».

"🏥 La Xarxa Santa Tecla atén més de 250 infants amb trastorns del neurodesenvolupament" "🎉💸 ENHORABONA: El 'Cupó Diari' reparteix milers d'euros en premis a TGN!"