GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona gastarà prop de 400.000 euros en eliminar 119 illes de contenidors soterrats

Una dècada després de la seva implantació, l'Ajuntament tarragoní ha iniciat el procés per dir adéu a aquest sistema de recollida de la brossa
Imatge d'una illa de contenidors del barri de Sant Pere i Sant Pau, el passat mes de juliol. | Cedida

 

L'Ajuntament de Tarragona gastarà en els pròxims mesos prop de 400.000 euros en la substitució de 119 illes de contenidors soterrats, un any després de la seva aprovació en el consell plenari. El consistori tarragoní ha iniciat aquest dimecres el procés de licitació de les obres, amb un pressupost de 378.000 euros, impostos inclosos. En els darrers anys s'han anat retirant algunes de les illes més problemàtiques, com la del carrer Tortosa, davant de l'Escola Torreforta, o la que hi havia davant de l'Escola La Floresta. Ara, aquest 2020, aquest sistema de recollida de la brossa serà història a Tarragona, recuperant arreu de la ciutat els contenidors de superfície.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

L'aposta feta per aquest sistema de recollida, implantat fa una dècada, no ha estat exitosa, sent una de les crítiques habituals de ciutadans i associacions de veïns, tant per problemes de seguretat, com per problemes de salubritat. Segons el projecte, l'eliminació de les illes de contenidors es justifica perquè «a part de qüestions tècniques relacionades amb les operatives i maniobres de buidatge dels contenidors, avui en dia, aquestes illes presenten problemes d'evacuació de les aigües pluvials, que ni en fase de projecte, ni execució dels contenidors soterrats es va contemplar». És per aquest motiu, explica Agustí Pujol, enginyer industrial encarregat de redactar el projecte, «s’entén que la solució més adient és la seva substitució per illes de contenidors en superfície».

 

Tres solucions diferents per a les illes de contenidors

El projecte presentat i la solució d'execució de les diferents illes ha estat consensuada amb l'Empresa Municipal de Transport de Tarragona (EMT), així com amb el departament de Neteja Pública de l'Ajuntament de Tarragona. Bàsicament, tres seran les solucions per dur a terme aquestes actuacions. En 78 de les illes de contenidors es farà una reposició de la vorera, en altres 30 es farà una reposició de la calçada, mentre que vuit més es convertiran en parades d'autobús. En total, a la zona centre s'eliminaran 62 illes de contenidors; a Ponent, 25; a Llevant, 18; i a la zona Nord, 11.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

El termini d'execució de les obres, una vegada hagin estat adjudicades, serà de tres mesos. La previsió és que l’execució de l’eliminació d’illes de contenidors es faci de forma simultània en dues de les quatre zones (centre, Ponent, Llevant i nord) en què es divideix l'àmbit d'actuació. Així, l'empresa adjudicatària «haurà de disposar de dos equips de treball que puguin treballar de forma independent i simultània en dues zones al mateix temps», diu el projecte.