Tarragona estrena demà el nou aparcament dissuasiu de l'Horta Gran

Tindrà capacitat per a 220 vehicles i la tarifa serà la de zona taronja: un euro al dia de dilluns a divendres i gratuït els caps de setmana
Tarragona estrenarà demà el nou aparcament dissuasiu de l'Horta Gran, a tocar del Parc Central. | Ajuntament de Tarragona

 

Tarragona comptarà a partir d'aquest dimecres amb un nou aparcament dissuasiu. Estarà ubicat a tocar del Parc Central, a l'antiga carretera de València. Les obres van començar el passat mes de febrer i han consistit en la neteja i la millora del paviment dels terrenys. El nou pàrquing comptarà amb 220 places i serà de zona taronja, de manera que es podrà aparcar per un euro al dia de dilluns a divendres i gratuïtament els caps de setmana. 

Tarragona tindrà un nou pàrquing a partir d'aquest dimecres

L'Ajuntament de Tarragona posarà en funcionament, aquest dimecres, el nou aparcament dissuasiu de l'Horta Gran. Està ubicat en els terrenys de l'antiga carretera de València —N-340—, a tocar del riu Francolí i el Parc Central. S'hi podrà accedir des de la plaça Europa i des de la Nacional i té capacitat per a 220 cotxes. 

Les obres van començar el passat mes de febrer i han consistit en la reparació del paviment i la neteja de l'espai. També s'han pintat les línies de les places d'aparcament i s'hi han instal·lat diversos punts de llum i els parquímetres. Anteriorment els vehicles ja estacionaven sense cap control en aquesta carretera, que es trobava sense ús. 

El nou dissuasiu costarà un euro al dia i tindrà connexions amb l'EMT

Els ciutadans podran estacionar el vehicle en el nou aparcament dissuasiu pel preu d'un euro al dia. Aquesta serà la tarifa de dilluns a divendres. Els caps de setmana, el pàrquing serà gratuït. D'altra banda, els usuaris del pàrquing podran arribar a la ciutat de manera senzilla amb els autobusos de l'EMT.

Aquest dimecres també començaran a ser operatives dues parades de l’EMT ubicades a la Nacional i que, amb el nom de Carretera de València i en els dos sentits de la marxa, donaran servei a les línies dels autobusos municipals que enllacen el centre de la ciutat amb els barris de Ponent. Hi arribaran les línies L-3, L-6, L-30, L-34, L-54 i 72N. El semàfor que ha de permetre als vianants creuar de forma segura la Nacional 340 a la sortida de l’aparcament també s’activarà aquesta setmana. 

Cal recordar que l'antiga carretera de València era de titularitat estatal fins al gener i l'Ajuntament va haver d'esperar la cessió per part del Ministerio de Fomento per poder fer el pàrquing. 

"URGENT: Accident laboral al polígon industrial Entrevies de Tarragona" "A JUDICI: Abusa sexualment de la seva neboda de 4 anys a Tarragona"