Tarragona dona el tret de sortida a la temporada de platges 2019

La Creu Roja alerta que manquen socorristes en diversos punts de la demarcació
La façana marítima tarragonina amb la platja del Miracle plena de banyistes, l'estiu passat | ACN

La temporada de platges a la ciutat de Tarragona comença de manera oficial aquest diumenge, 16 de juny, des de primera hora del matí. És l'època de l'any on milers de turistes comencen a arribar a la costa del territori i s'activa el servei de socorrisme, salvament i vigilància a gairebé una vintena de punts de la capital. Serà la Creu Roja qui s'encarregui d'assumir els serveis un estiu més, tot i que ja han avançat que els 50 efectius de què disposen són una xifra insuficient i encara calen reforços.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

L'Ajuntament de Tarragona ha confirmat que hi haurà un total de 18 punts de vigilància distribuït entre la platja del Miracle, l'Arrabassada, la Savinosa, la platja Llarga, la dels Capellans, la de la Móra i la platja de Tamarit. A més, també està previst que aquesta setmana s'incrementi el servei de neteja i el de papereria a tocar d'aquestes platges, i també que s'instal·lin diversos lavabos químics a bona part d'aquests espais de cara a l'activitat massiva dels pròxims tres mesos. La temporada de platges a Tarragona acabarà el dia 15 de setembre.

La Creu Roja necessita incorporar 30 socorristes per cobrir les necessitats de Tarragona i les Terres de l'Ebre

L'horari de socorrisme a les platges esmentades serà de dilluns a diumenge de 10.00 a 19.00 hores, de forma ininterrompuda des d'aquest mateix diumenge. Des de la Creu Roja, però, alerten que encara calen reforços a Tarragona, Roda de Berà, Deltebre, l'Ametlla de Mar i l'Ampolla. Encara està oberta una oferta per incorporar 30 socorristes i cobrir les necessitats en aquestes platges.

«L'alternativa provisional és salvar la situació amb els efectius que tenim a base de moltes hores extres», ha explicat a TarragonaDigital.com el responsable de socors i emergències de la Creu Roja a Tarragona, Joan Carles Castellví. «En els anys anteriors aconseguíem cobrir totes les places necessàries gràcies als més veterans», explica, «però molts d'ells han trobat una feina estable en els darrers mesos i enguany no s'incorporen al servei de socorrisme aquests tres mesos», ha anunciat.

També et pot interessar

"AGENDA: Aquest divendres, nit literària oberta a tothom al Far de la Banya de TGN" "BONES NOTÍCIES: Un programa servirà per millorar la gestió dels residus a TGN"