Ajuntament de Tarragona.

Tarragona vol «un equip de solvència contrastada» al capdavant del futur Centre d'Art

L'Ajuntament licita el càrrec de director artístic per 30.000 euros l'any | L'espai vol ser «el centre de referència creativa»

L'Ajuntament de Tarragona ja busca la figura d'un director artístic capaç d'enlairar el Centre d'Art  de la ciutat camí de ser «el centre de referència artística i creativa de les comarques de Tarragona». El consistori ha tret a licitació el càrrec per un pressupost de 30.000 euros anuals (IVA no inclòs), i els aspirants  tenen temps per presentar les seves candidatures fins al pròxim 7 de setembre. El concurs públic garanteix la plaça durant tres anys amb l'opció de prorrogar-lo un quart curs.

L'espai vol fer un salt endavant històric a partir d'aquest 2020 amb la nova proposta de repartir-se en tres espais centrals de la ciutat: Casa Canals, l'antic Mercat del Fòrum i Tabacalera. En les condicions per aspirar a ser el nou director o directora del Centre d'Art, l'Ajuntament exigeix «situar l'espai com a el centre de referència artística i creativa de les comarques de Tarragona i també a escala estatal i internacional», amb propostes concretes de direcció, execució, producció, formació, programació i comunicació aplicables fins al juny de 2024.

Connectar la creació artística amb la societat, un dels objectius estratègics del futur Centre d'Art de Tarragona

Per tal d'escollir l'ocupant del càrrec i de fer seguiment del camí del Centre d'Art  durant els anys de mandat, el consistori ha anunciar que crearà una comissió específica amb professionals de les arts visuals per tal de fiscalitzar la tasca i de garantir l'acompliment dels objectius marcats i compromesos. Un altre dels grans reptes serà bastir ponts entre la creació artística i la societat tarragonina, per tal d'apostar per un Centre d'Art més proper i integrat en la vida de la ciutat.

L'Ajuntament de Tarragona ha detallat que el perfil concret que cerca per liderar  el projecte, un dels grans bastions culturals del mandat de l'alcalde Ricomà, és el d'«un equip de solvència  contrastada» capaç de reimpulsar la institució artística «i d'establir les directrius que han de marcar el futur del Centre d'Art» a anys vista, després del punt d'inflexió d'aquest 2020. L'esborrany del Centre d'Art dels pròxims anys a Tarragona  ara sí que comença a caminar.