Tarragona lliura el reconeixement de Fill Adoptiu a títol pòstum al fotògraf Joaquín Cabezas

L'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, va lloar la figura de qui va ser fundador i president de l'Agrupació Fotogràfica de Tarragona
Pau Ricomà va lliurar el reconeixement a Olga Cabezas, filla de Joaquín Cabezas. | Mauri

L'Ajuntament de Tarragona va lliurar aquest dimecres el títol de Fill Adoptiu de la Ciutat de Tarragona a títol pòstum a Joaquín Cabezas Rectoret, qui va ser soci fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona. L'acte, que va ser presidit per l'alcalde de la ciutat, Pau Ricomà, va comptar amb l'assistència d'Olga Cabezas, filla del premiat, que va ser l'encarregada de recollir el guardó.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

«La ciutat la fa la gent i, sobretot gent com el Joaquín Cabezas. Una persona que despertava molt respecte i que estimava Tarragona, que es va convertir en la seva ciutat». Així és com Pau Ricomà va definir i recordar el guardonat. Qui va ser soci fundador de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona va ser distingit per la seva trajectòria i vinculació amb la ciutat que el va acollir des de 1970. «Un merescut reconeixement a la vàlua enorme del seu treball que ha contribuït de manera rellevant a la consideració que l’art fotogràfic ha assolit a Tarragona», va remarcar l’alcalde Pau Ricomà.

Barceloní de naixement, tarragoní d'adopció

Nascut a Barcelona l’any 1935 es va traslladar a Tarragona i va quedar atrapat per la seva llum, com va recordar la seva filla, Olga Cabezas. «Des del moment que va arribar a Tarragona va iniciar un vincle molt especial amb la ciutat». Cabezas també va destacar el caràcter del seu pare, qui no es va cansar de reclamar espais per fer exposicions de fotografia a la ciutat. El meu pare tenia dues passions: la família i la fotografia».

Joaquín Cabezas, nascut l'any 1935 a Barcelona, va morir el passat 1 de març. | Facebook

L’actual president de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona, Francesc Sech, també ha posat l’èmfasi en el fet que «no era un fotògraf convencional. Ell anava més enllà, cap a la fotografia creativa. El Joaquim Cabezas va aconseguir crear afició a la fotografia a molta gent».

Joaquín Cabezas, que va morir a Tarragona el passat 1 de març, va ser president de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona, càrrec que revalidà en diverses ocasions, contribuint de manera destacada que l’entitat esdevingués un referent fotogràfic i cultural més enllà de la ciutat, inscrivint-se a la Federació Catalana de Fotografia com entitat col·laboradora i federada. Des de l’Agrupació Fotogràfica de Tarragona va promoure intercanvis internacionals d’exposicions col·lectives amb diversos països, com França, Itàlia o Xile.

"CINEMA: El festival REC de Tarragona escalfa motors durant aquest mes de novembre" "❗L'incert futur de l'Aparcament Mercat Central de Tarragona"