Tarragona tindrà espais d'estacionament especials pels patinets elèctrics de lloguer

Cinc empreses estan interessades en establir-se a la ciutat, fet que es produirà l'any vinent | La condició, fer-se càrrec del finançament dels aparcaments
Tarragona comptarà amb espais especials d'estacionament per a patinets elèctrics de lloguer. | ACN

Tarragona tindrà a partir del 2020 espais especials per estacionar patinets elèctrics de lloguer. Cinc empreses estan interessades a arribar a la ciutat i oferir el servei, però des del consistori volen evitar l'estacionament arbitrari arreu de la ciutat. Per aquest motiu, obligaran les empreses a «finançar punts d'aparcament» com a condició per establir-se a Tarragona. El servei s'implementarà l'any vinent, quan es preveu que la normativa de circulació i mobilitat d'aquests vehicles estigui «perfeccionada». 

Tarragona perfila l'arribada dels patinets elèctrics de lloguer

És una realitat. A partir de l'any vinent, Tarragona comptarà amb el servei de patinets elèctrics de lloguer. Ja són cinc les empreses interessades en implementar aquesta modalitat a la ciutat i, per aquest motiu, el consistori ultima els detalls normatius i logístics per acollir-les. «Estem negociant amb les empreses com fer-ho. A hores d'ara hi ha una normativa que assimila els patinets amb les bicicletes, però cal matisar-la, perfeccionar-la i afinar-la molt més del que està ara», ha manifestat el portaveu de l'equip de govern, Xavi Puig (ERC). 

L'objectiu és redactar la normativa a partir del «diàleg amb la resta de grups polítics» i de «l'experiència que ens donarà la implementació d'aquests patinets». El que té clar l'equip de govern és que «no farem una normativa exprés per després canviar-la», però, «a un any vista, és important tenir-la més afinada». 

Model d'estacionament controlat i limitat

Les empreses que arribin a Tarragona per oferir el servei de patinets elèctrics de lloguer hauran de finançar els punts d'estacionament. Ho ha deixat clar Xavi Puig, qui insisteix en el fet que «no volem un model d'estacionament sense punts habilitats, on els patinets poden acabar al costat d'un fanal o d'un arbre». Dit d'altra manera, l'objectiu és crear espais d'aparcament «en molts llocs de la ciutat» per «evitar problemes»

L'arribada del servei es preveu per l'any 2020, i tot apunta que podria produir-se en els primers mesos de l'any. «La instal·lació dels aparcaments és relativament senzilla i la implementació de les empreses també», ha explicat Puig. Tot i això, no s'atreveix a posar una data definitiva. 

Dues multes a usuaris de patinets elèctrics entre maig i octubre

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha imposat dues multes a usuaris de patinets elèctrics entre els mesos de maig i octubre. La primera sanció, al maig, es va produir a l'enllaç de l'N-340 amb la T-11. El motiu, que a sobre del patinet hi circulaven dues persones. La segona va arribar al juny, al carrer Sevilla, i la sanció es va produir perquè el conductor no va respectar un semàfor. 

"🔥 Reposen els contenidors cremats durant els aldarulls de Tarragona" "🚗 ATENCIÓ: Diversos cotxes abandonats en un barri a Tarragona aixequen protestes"