Imatge de l'entrada a l'Hotel SB Express Tarragona, tancat pel coronavirus.

Tarragona dona suport a una petició de moratòria a l'hora de retornar les reserves hoteleres

La iniciativa l'ha presentat ERC al Senat espanyol

Un dels sectors més greument afectats per l'aturada econòmica decretada per frenar la propagació del coronavirus és el sector turístic. Per donar suport a uns negocis que tenen un pes importantíssim en el PIB  nacional i estatal, les diferents formacions polítiques han impulsat mesures de tota mena, com per exemple la  prorrogació  dels ERTO fins a finals d'any. Esquerra ha posat una nova proposta sobre la taula. 

La senadora tarragonina Laura Castel, també presidenta del Patronat de Turisme de Tarragona i regidora al consistori de la capital, ha preguntat al govern espanyol sobre la possibilitat d'aprovar una moratòria pel que fa a les  reserves hoteleres. És a dir, donar fins a  18 mesos, «com s'ha fet a Itàlia i a França» segons ha assegurat Castel, perquè el sector  torni els  diners d'una reserva que s'hagi vist afectada per l'esclat de la crisi del coronavirus. 

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

La moratòria sobre les reserves ajudaria a un sector que veu com «s'han reduït els seus ingressos fins a gairebé zero i en canvi tenen un seguit de  despeses fixes  que han de continuar pagant. Tenen un cash flow negatiu i problemes de liquiditat». Segons Castel, «la ministra va trobar interessant la nostra proposta»

Paquets culturals per desestacionalitzar la temporada

Així mateix, la també regidora tarragonina, en declaracions a TarragonaDigital, ha apuntat que «estem treballant en la voluntat de desestacionalitzar la  temporada turística  i per això, conjuntament amb altres departaments del consistori, preparem diferents paquets turístics, com ara culturals i gastronòmics». En l'àmbit dels paquets culturals, la regidora republicana ha destacat la  ruta dels primers cristians, un projecte que convidaria al visitant a introduir-se en la vida dels primers cristians de Tarragona, aprofitant el llegat dels protomàrtirs, Fructuós, Auguri i Eulogi.

Sobre un dels principals atractius turístics de Tarragona, el seu  litoral, Laura Castel ha apuntat que «estem pendents de la normativa que surti per a poder preparar la campanya d'enguany».