El Museu d'Història de Tarragona buscarà nou director entre el personal de l'ajuntament

El consistori ha tret la plaça en comissió de serveis

Novetats al capdavant del Museu d'Història de Tarragona, l'ens del consistori tarragoní que gestiona el conjunt patrimonial de la ciutat. El passat divendres, 24 d'abril, el consistori va fer públic que cerca nou director del museu «de caràcter temporal».

 INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del TarragonaDigital on comentem entre tots les notícies de Tarragona! El grup us encantarà: us informareu i també us entretindreu. FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

L'equip de govern ha tret la plaça en caràcter de comissió de serveis temporals, en l'àmbit intern del consistori, i destinada a funcionaris de categoria A1 o A2, els grups més alts de l'escala funcionarial. El termini per a presentar la sol·licitud finalitzarà el 8 de maig d'enguany i els interessats podran presentar la seva candidatura a través de la seu electrònica. Segons l'anunci de la plaça, l'adscripció, és a dir qui ocuparà el càrrec, es farà tenint en compte «la idoneïtat i la capacitat de les persones aspirants».

Lluis Balart, un director amb passat polític

L'actual director del museu, Lluis Balart, jubilat, va ocupar el càrrec després d'un temps dedicat a l'activitat política. Balart va ser conseller del consistori per ICV però, a les eleccions municipals de l'any 2007, va veure com la seva carrera política quedava greument estroncada per una proposta que va aixecar molta polseguera. L'aleshores cap de llista de la formació ecocomunista va proposar destinar el Banc d'Espanya a una mesquita.

En els darrers mesos, sobretot en la darrera etapa dels governs socialistes, Balart va haver de fer front a una forta polèmica per l'acomiadament dels treballadors del Museu d'Història que deixaven al conjunt patrimonial de la ciutat sota mínims. 

"La iniciativa del consistori de Tarragona per estalviar costos energètics" "El pla de Tarragona de cara a la represa de la temporada castellera"