Imatge del dissenyador Dani Pena presentant el cartell de Sant Magí 2020.

Tarragona presenta unes festes de Sant Mag√≠ ¬ędiferents i amb imaginaci√≥¬Ľ

La pandèmia de la Covid-19 ha obligat a retallar els actes, però es mantindran els tradicionals amb variacions

L’estiu és a tocar i també ho són les festes majors, que aquest any seran del tot diferents a causa de la pandèmia provocada per la Covid-19. Tarragona no se’n salva, i  tot i que mantindrà les festes majors de Sant Magí i Santa Tecla, se celebraran adaptades a les recomanacions sanitàries. L’Ajuntament de Tarragona ha presentat, aquest dimecres 10 de juny, el cartell, la imatge i la programació de la Festa Major de Sant Magí, que enguany quedarà compactada en tres dies, el 17, 18 i 19 d’agost.

A grans trets, se celebraran menys actes i es faran els més essencials, com ara la baixada de l’aigua, concerts o la Imaginada. A més, bona part del contingut de la festa tindrà format audiovisual. Es proposaran continguts d’arxiu i programes especials de TAC12, però també es presentaran nous projectes amb la participació de les tarragonines i tarragonins. Fins i tot es treballa per oferir castells el dia de Sant Magí al migdia, si bé en un format televisiu que s'està acabant de dissenyar.

Els actes imprescindibles no faltaran

Pel que fa als actes més tradicionals, s'està treballant per fer una Baixada de l'Aigua des de la Brufaganya diferent. L'Ajuntament ha proposat que l'aigua baixi amb un original vehicle de transport història a motor des de la matinada del dia 18, i que arribi a Tarragona al migdia. Se seguirà fent la distribució de l'aigua, alfàbrega i mides, però d'una manera descentralitzada per evitar aglomeracions.

Respecte la m√ļsica, se celebrar√† el Festival de Sant Mag√≠ de l'AMT, el qual ser√† amb invitaci√≥ pr√®via i amb una rotaci√≥ de p√ļblic i amb artistes amb capacitat d'assumir la major demanda de p√ļblic possible. Un dels artistes confirmats que actuaran al Teatre Auditori del Camp de Mart a l'agost √©s el violinista Ara Malikian.

Precisament l'interior del Teatre Auditori Camp de Mart ser√† l'espai on se celebrar√† la Imaginada, en una edici√≥ adaptada  a la realitat sanit√†ria i social. Se celebrar√†, com √©s tradicional, els dies previs a la festa, el 13, 14, 15 i 16 d'agost. De moment encara s'est√† treballant per acabar de perfilar la programaci√≥, que en principi la configuraran una dotzena d'actes. Properament es definiran les condicions d'acc√©s del p√ļblic al recinte.

El cartell, obra del dissenyador Dani Pena

El consistori tarragon√≠ ha presentat tamb√©, aquest dimecres, el cartell  i la imatge de Sant Mag√≠ 2020, obra del dissenyador gr√†fic Dani Pena. El cartell, amb el Portal del Carro com a protagonista, presenta una visi√≥ zenital de l'esgl√©sia amb un element divertit d'un doll d'aigua sortint-ne juntament amb els elements principals de la festa.