Pla detall dels impulsors d ela Nit del Patrimoni, davant el Pretori Romà de Tarragona

Portes obertes i visites guiades: les joies de Tarraco tornen a lluir el dissabte 12 de setembre

La nova edició de la 'Nit del Patrimoni' programa un espectacle de dansa al Fòrum de la Colònia

La nova edició —tercera— de la Nit del Patrimoni de Tarragona ja pica a la porta. L'Ajuntament de Tarragona ha confirmat aquest dimecres els detalls de la celebració, prevista per al pròxim dissabte 12 de setembre i elaborada sota els criteris i protocols sanitaris que requereix el moment. L'objectiu de la jornada torna a ser el mateix: obrir i acostar el patrimoni de la ciutat a la ciutadania amb propostes de portes obertes i visites guiades.

La celebració de dissabte és conjunta amb les altres 14 ciutats Patrimoni de la Humanitat de l'Estat, i allargarà el programa fins les dotze de la mitjanit. EL bloc principal dels actes són les portes obertes a bona part dels monuments i espais històrics de la capital, com ara el Circ i el Pretori, el Passeig Arqueològic i el Pont del Diable. També s'oferiran visites guiades gratuïtes al Pont del Diable durant el dia, si bé cal reserva prèvia a l'agenda de l'Ajuntament.

Pinedo: «Les visites guiades i les portes obertes de dissabte seran 100% segures»

Més enllà de les activitats més turístiques, també s'ha obert pas a un espectacle de dansa contemporània a l'espai del Fòrum de la Colònia, a les 22.00 hores. Serà 'Segments', de la companyia de Lali Ayguadé, per reivindicar la cultura i el seu vincle amb el llegat patrimonial. Un altre dels grans punts d'interès serà la novetat que, per primer cop, l'UNESCO hi participarà de forma directa. Retransmetrà en streaming  la jornada a través de la seva pàgina web.

El conseller de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, ha garantit que «les visites seran 100% segures» i que es compliran totes les mesures de seguretat, limitació d'aforament inclòs. En paral·lel, ha confirmat que l'edició d'enguany de Tarraco Viva —que al maig va quedar ajornada per la pandèmia— se celebrarà «entre la segona i tercera setmana d'octubre»