Xavi Puig i Hermán Pinedo, al futur tram per a vianants del carrer de Josepa Massanés

Tarragona remodelarà els carrers de Josepa Massanés i López Peláez per crear «una illa per a vianants»

L'actuació començarà després de l'estiu i estarà enllestida a principis de 2022 | Els vehicles hi podran passar, però no seran protagonistes

S'albiren canvis importants a la panoràmica urbanística de Tarragona. L'Ajuntament ha anunciat per sorpresa aquest dilluns que després de l'estiu començarà a remodelar  els carrers de Josepa Massanés i López Peláez, a tocar del pàrquing Saavedra, per potenciar «un nou punt de trobada i d'entesa» i «guanyar una nova illa de vianants» al cor de la capital. Ho han explicat 'in situ' els consellers d'Urbanisme i Habitatge, Xavi Puig i Hermán Pinedo.

L'actuació vol transformar  els vials, actualment emprats únicament com a via de pas dels cotxes cap a l'aparcament, per convertir-los en un nou passeig  pensat per al gaudi dels vianants i on es pacificarà el trànsit. Els edils han deixat clar que l'actuació no suposarà una barrera per als vehicles, però que aquests perdran el protagonisme i passaran a ser «uns convidats» en un espai a partir d'ara pensat en el gaudi dels vianants. Les obres inclouen millores en pavimentació, enllumenat, vegetació i la canalització necessària de l'aigua potable de la zona.

Les obres començaran després de l'estiu i volen que els cotxes passin a ser «uns convidats» al nou esquema

Encara no ens segueixes a Telegram? 📲 Forma part de la nostra comunitat! Comenta i rep les notícies més importants al moment al teu mòbil i GRATIS. Clica aquí, t'estem esperant!

Els treballs afectaran la totalitat del vial de Josepa Massanés i bona part del de López Peláez, des de la cruïlla del pàrquing  i fins a l'encreuament amb l'avinguda Maria Cristina. L'actuació del govern no obvia el fet que l'actual disseny genera un triangle abandonat  on s'acumula brutícia amb assiduïtat, un problema que la nova distribució del passeig solucionarà i haurà d'evitar. També es preveu ampliar la vorera  del tram de Maria Cristina entre els carrers de López Peláez i Estanislau Figueras, especialment estreta, per tal de convertir la zona en més accessible. També es pintarà un nou pas de vianants, una reivindicació justificada al barri.

Plànol de l'actuació als carrers de Josepa Massanés i López Peláez, a Tarragona
Plànol de l'actuació als carrers de Josepa Massanés i López Peláez, a Tarragona | cedida

Xavi Puig ha parlat del nou passeig per a vianants com una «remodelació  integral» que tindrà una durada prevista de sis mesos, i Pinedo ha celebrat que amb la  transformació  de la zona «aconseguirem dotar la ciutat d'un espai més amable i pensat per a les persones». Si els terminis  es compleixen, el nou passeig de Tarragona hauria de ser una realitat a principis de l'any 2022. El projecte suposarà una inversió  de 350.000 euros.