GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tarragona retira 400.000 euros del pla d'Ikea però assegura que «tirarà endavant»

El plenari també aprova dues mocions per readmetre els treballadors del Museu d'Història i augmentar les places d'aparcament per a motos
El plenari s'ha reunit en sessió ordinària aquest divendres, 16 de novembre. | Gerard Recasens

 

La instal·lació d'Ikea a Tarragona s'allunya o, almenys, es prorroga per a exercicis vinents. El ple ordinari celebrat aquest divendres, 16 de novembre, ha aprovat una modificació de crèdit per la qual 400.000 euros destinats al pla parcial 10, 'a priori' per a la instal·lació de la multinacional sueca, van a parar a subvencions a entitats socials i culturals. El punt ha generat retrets per part de l'oposició, que ha acusat el govern de «manca de planificació». Ballesteros ha recordat que, des que tenen constància que l'arribada d'Ikea perilla, ja treballen «en la cerca d'alternatives».

 

El pla parcial d'Ikea, tema de debat al plenari

Un cop més, doncs, la possible instal·lació d'Ikea a Tarragona, que perd força amb el pas de les setmanes, ha estat carn de debat en un ple on l'alcalde Ballesteros ha insistit que, amb Ikea o sense, «el pla parcial 10, tot i que amb retard, es desenvoluparà». Amb tot, 400.000 euros que es destinaven a aquest objectiu, esperaran almenys al proper exercici i, en el cas d'enguany, es destinaran a subvencionar entitats com Onada o les quatre colles castelleres de la ciutat.

 

Prospera una moció per readmetre els treballadors del Museu d'Història

El govern de Tarragona es trobava aquest divendres en minoria per l'absència del socialista Francesc Roca i de la popular Inma Rodríguez. Així les coses, el vot en bloc de l'oposició ha fet superar els vots contraris de PSC i PP en una moció de la CUP per la readmissió dels treballadors del Museu d'Història de la ciutat. D'aquesta manera, la moció ha prosperat davant dels aplaudiments d'un grup dels exempleats que eren a la sala.

 

La consellera de Recursos Humans de l'Ajuntament de Tarragona, la socialista Ivana Martínez, ha titllat la proposta de «populista» per «presentar una moció per endur-se els aplaudiments». La cupaire Laia Estrada ha recriminat al govern la decisió d'acomiadar la plantilla i els ha exigit la readmissió i altres consellers, com el neoconvergent Dídac Nadal i el republicà Jordi Fortuny, han carregat contra la gestió del patrimoni i els recursos humans al consistori.

 

El col·lectiu de treballadors acomiadats del Museu d'Història no ha estat l'únic present aquest divendres al ple: per tercera sessió consecutiva, els veïns del barri del Port han mostrat les seves protestes sobre la situació de la zona, amb pancartes demanant responsabilitats a l'alcalde Ballesteros.

 

Veïns del barri del Port han protestat durant el plenari d'aquest divendres. | Gerard Recasens

 

Més aparcaments per a motos i explicacions a la Generalitat sobre els locals de la platja Llarga

En la sessió d'aquest divendres, el ple de Tarragona també ha aprovat una moció del PDECat per revisar a l'alça els aparcaments de motos, mentre que n'ha rebutjat una altra de Ciutadans per millorar la gestió dels aparcaments de la ciutat. També s'ha aprovat a proposta d'ERC crear el Consell Municipal de Salut. A més, tots els grups han acordat una declaració institucional per reclamar a la Generalitat solucions en els casos dels dos restaurants de la platja Llarga que hauran de tancar a finals de mes.

 

En un altre ordre de coses, el plenari ordinari de novembre ha aprovat definitivament el primer mapa de capacitat acústica de la ciutat, així com el Document Únic de Protecció Civil Municipal, fins el 2022.