Tarragona sanciona una empresa per envair els carrers de publicitat il·legal

La Guàrdia Urbana ha requisat uns 300 cartells repartits per tota la ciutat que publiciten una fira de roba | La primera multa ha estat de 500 euros, però n'arribaran més
Un dels cartells publicitaris il·legals penjat a la Rambla Nova de Tarragona. | @PauRomeu

 

L'Ajuntament de Tarragona ha obert expedient a una empresa anomenada TC Media per envair els carrers de la ciutat de publicitat il·legal. A través de la Guàrdia Urbana i la regidoria de Domini Públic, el consistori ha sancionat l'empresa amb una primera multa de 500 euros, però n'hi haurà més. La policia local ja ha retirat prop de 300 cartells, que es trobaven repartits per tota la ciutat en fanals, façanes i fins i tot arbres. Des de TC Media defensen que la publicitat està subcontractada i que ja s'ha posat en contacte amb els responsables. 

 

 

Centenars de cartells publicitaris il·legals a Tarragona

Des de fa aproximadament una setmana, els tarragonins han pogut comprovar com centenars de cartells publicitaris d'una «fira de descomptes» apareixien penjats arreu de la ciutat. Fins i tot els arbres de la Rambla Nova han servit a l'empresa per anunciar aquest esdeveniment, que se celebrarà a la Tarraco Arena Plaça durant aquest cap de setmana. 

 

L'Ajuntament de Tarragona va detectar la infracció i des de la regidoria de Domini Públic i la Guàrdia Urbana van començar a fer els tràmits per obrir-los un expedient. L'empresa mai havia demanat el permís per penjar els cartells i, de fet, aquest permís tampoc existeix perquè és una pràctica il·legal. El consistori va començar a retirar cartells i ja n'acumula uns 300, però han tornat a aparèixer.

 

Fonts municipals indiquen que «se'ls ha instat en diverses ocasions a retirar la publicitat». Després dels avisos, se'ls va obrir l'expedient i es va procedir a sancionar-los administrativament amb 500 euros. «Però hi ha punts on de la ciutat els cartells s'han tornat a penjar, per això hi haurà més denúncies», asseguren des del palau municipal. 

 

Els cartells publicitaris de l'empresa sancionada encara es poden veure en alguns punts de Tarragona. | TarragonaDigital

 

Els organitzadors diuen que la publicitat està «subcontractada»

Des de TC Media, organitzadors de l'esdeveniment, defensen que els serveis de publicitats «estan subcontractats». «Aquests serveis els fa una empresa de Reus i ja ens hem posat en contacte amb ells», explica el responsable del departament de publicitat, Andrés Martínez, qui tot i això assumeix l'error comès. 

 

Martínez assegura que «hem portat a gent de Barcelona per retirar els cartells» i detalla que «els nostres advocats estan treballant perquè la denúncia recaigui sobre l'empresa subcontractada, i no sobre nosaltres». La «fira de descomptes» ja ha arribat a la ciutat en altres ocasions i també s'hi havien penjat cartells, però «hi havia hagut molèstia, mai una denúncia». Se celebrarà aquest cap de setmana a la Tarraco Arena Plaça. 

 

Un altre dels cartells publicitaris penjat a la plaça de les Corts Catalanes de Tarragona. | @Joan_Ru_Cu