Pau Ricomà fa una crida a donar suport al comerç de barri tarragoní

El sector ha mantingut una nova trobada amb l'equip de govern tarragoní

L’Ajuntament de Tarragona ha exposat al sector, durant la taula estratègica de reactivació del comerç celebrada en línia aquest matí de dilluns, 11 de maig, un programa d’accions per reimpulsar el teixit comercial de Tarragona.

L’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, que ha presidit la Taula, ha destacat que cal «donar prioritat al comerç de barri, perquè és el que dona vida al carrer, que és el propi de la vida mediterrània. La digitalització ha de tenir com a objectiu el de donar suport al comerç, no substituir-lo, sinó enfortir-lo». 

Digitalització del comerç i finestreta única

El projecte de digitalització arrenca amb ‘Som Comerç TGN’, una aplicació de fidelització i que facilitarà la venda disponible per a dispositius mòbils. Per fomentar aquesta iniciativa, des de la conselleria de Comerç també s'ha impulsat una línia d'ajuts als comerciants que apostin per la digitalització i participin en aquest projecte. Tots els comerciants que inscriguin el seu negoci a l'aplicació rebran un ajut de 100 euros. La consellera ha anunciat que aviat començaran les formacions a cadascun dels comerços.

A més, la consellera responsable de l'àrea, María José López, ha explicat que, per tal de facilitar una interlocució única i àgil i transversal entre els comerciants i l'Ajuntament, es posarà a disposició de tot el sector l'Oficina de Comerç, una finestreta única on els comerciants puguin adreçar les consultes i tràmits amb un equip d'experts en comerç i administració per resoldre les gestions.

Durant la reunió, la consellera de Comerç també ha fet referència a les mesures que l’Ajuntament ha anat prenent des del començament d’aquesta crisi per pal·liar les conseqüències sobre el comerç, que van des d'exempcions de determinades taxes, ajut a les rebaixes o condonacions en els lloguers de locals, creació d’un directori de botigues, entre d’altres.

Pel que fa a les entitats participants, entre altres aspectes, han assenyalat la necessitat de treballar transversalment les mesures de promoció de Turisme i de Comerç, per atraure visitants de proximitat i, fins i tot, per promocionar la ciutat i el seu comerç entre la mateixa ciutadania de Tarragona. També han expressat la necessitat d'accés a informació sobre els ajuts tant dels municipals, com d’altres administracions. Així mateix, han demanat més informació sobre quines mesures anti COVID han de prendre.

A la reunió també hi ha participat la consellera de Turisme i Desenvolupament Econòmic de l'Ajuntament, Laura Castel. Hi han assistit representants de les entitats següents: Botiguers de Tarragona, Unió Botiguers Bonavista, Associació de marxants, Associació de Comerciants VIA T, Associació de Comerciants i Empresaris Tarragona Ponent, Nova Unió de Comerciants de Bonavista NUCB, Associació Centre Comercial la Vall de l'Arrabassada, Associació de Venedors Mercat Municipal de Torreforta, Associació de Comerciants Cos del Bou, Parc Comercial i d'Oci Les Gavarres, Mercadona, Federació Associacions de Veïns de Llevant, Federació Associació de Veïns S. XXI, Cambra de Comerç, CEPTA, Pimec, URV i la Càtedra Economia Local de la URV.

"Demanen donants de sang a Tarragona per aquest dimarts" "La proposta de Tarragona per ajudar un dels sectors més afectats pel coronavirus"