La TDT s'adapta als televisors amb xarxa 5G

Moltes ciutats d'Espanya ja han fet el canvi, i es preveu que al 2020 ja s'hagi passat de la banda al 5G
Descobreix què has de fer per a no deixar de veure la TDT | The Next

 

El passat dimecres va comen√ßar un nou canvi en les sintonitzacions dels televisors que tenim a casa. El motiu d'aquest canvi √©s l'alliberament de l'anomenat Segon Dividend Digital pel qual es buida la banda de 700 megahertzs que ocupa la Televisi√≥ Digital Terrestre (DTD), amb aquest canvi la TDT podr√† ser utilitzada per xarxes 5G. 

 

De moment ja es va produir el canvi a Mallorca, Eivissa i Formentera, junt amb 94 municipis de C√†ceres, el passat dimecres. A m√©s, el pr√≤xim divendres dia 26, tamb√© es far√† el canvi a 24 poblacions de Huelva. Encara que hi hagi moltes poblacions que ja tenen data per a experimentar el canvi, la gran majoria del pa√≠s encara no t√© dia. Aquest √©s el cas de Catalunya, on encara no s'ha fixat una data exacta, per√≤ s√≠ que √©s cert que l'objectiu est√† fixat per l'any 2020.

 

Diferenciar entre comunitats de ve√Įns i habitatges individuals

Per poder seguir veient la TDT sense problemes, en primer lloc, s'ha de tenir clar a quines persones afecta i a quines no. Nom√©s es veuran afectats per un gran canvi els ciutadans que visquin en grans i mitjanes comunitats de ve√Įns, ja que tenen la part m√©s problem√†tica del proc√©s: haver de fer els canvis necessaris de l'antena comunit√†ria per a poder sintonitzar els nous canals. Per a saber si l'antena ha de ser modificada, es pot consultar el llistat al web del Govern per a la TDT. El cost d'aquest canvi l'han d'assumir la comunitat de ve√Įns, tot i que tamb√© s'han creat subvencions per part de l'Administraci√≥ per a fer front a aquest canvi. 

 

Les persones que visquin en habitatges individuals s'estalvien el problema del canvi d'antena, per√≤ igualment han de realitzar la segona part del proc√©s. Els canvis que ha de fer tothom, indiferentment d'on s'habiti, √©s resintonitzar els televisors. Per aix√≤, els usuaris han de fer una nova cerca de canals a trav√©s de la configuraci√≥ de la televisi√≥ o, en cas que no tingui la TDT incorporada, des de l'aparell que doni aquest servei. 

 

També et pot interessar...