El teatre adaptat per a actors amb discapacitat torna amb èxit a Tarragona

La Companyia de Teatre de Blanca Marsillach i la Fundació Repsol han apropat una obra interactiva per desè any consecutiu
La Companyia de Teatre de Blanca Marsillach i la Fundació Repsol organitzen des de fa deu anys els tallers | TarragonaDigital

El teatre adaptat per a persones amb discapacitat intel·lectual ha tornat a Tarragona aquest dimecres, 22 de maig, de la mà de la Companyia de Teatre de Blanca Marsillach i de la Fundació Repsol. Ho ha fet per desè any consecutiu amb l'elaboració d'una obra teatral inclusiva, i on els assistents també poden pujar a l'escenari després de la representació per divertir-se amb els actors i improvisar diverses escenes de la mà.

L'obra ha tingut lloc al Centre Cívic de Sant Pere i Sant Pau, i té l'objectiu de reivindicar el paper professional que poden assumir les persones amb discapacitat dins el món de la interpretació i de les arts escèniques. La Fundació Repsol, en aquest sentit, defensa «la cultura com a element clau per a la inclusió social» i proposa activitats com aquest teatre adaptat per tal que «les persones amb discapacitat puguin participar en aquest món de la cultura ja no com a espectadors, sinó també com a creadors i professionals».

L'obra de teatre 'Se vende Ático' arribarà també a altres quatre ciutats de la geografia espanyola

L'obra teatral escollida per enguany és la comèdia 'Se vende Ático', sobre un ex matrimoni que refà la seva vida per camins separats des de la ironia i l'humor. Després d'haver-se estrenat a Tarragona, també farà una petita gira per altres ciutats de la geografia espanyola com Cartagena, Madrid, Bilbao i La Corunya. El teatre adaptat és un segell propi de la Companyia de Teatre de Blanca Marsillach, i l'aturada inclusiva a Tarragona és ja una tradició indestriable de l'oferta cultural de la ciutat.

També et pot interessar

"BONES NOTÍCIES: TGN tindrà una web per seguir les eleccions en temps real" "La política catalana que ha donat suport a l'alcaldable per Tarragona, Carlos Calderón"