GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tensió a Tarragona entre Mossos i independentistes per la celebració del Dia de la Policia

A les 11.00 hores s'ha celebrat una missa a l'església de Sant Pau, on una seixantena de persones s'ha concentrat pacíficament i en silenci per rebutjar la presència de les Forces de Seguretat de l'Estat
Imatge dels manifestants davant de l'església Sant Pau a Tarragona. | Carlos Doménech

 

Una seixantena de persones s'ha concentrat a les portes de l'església de Sant Pau de Tarragona per manifestar-se contra l'arribada de les Forces de Seguretat de l'Estat, que avui celebren el Dia de la Policia amb una missa. Diàriament, en aquesta església, ubicada al davant del Palau de Justícia, desenes d'independentistes es manifesten per reclamar la llibertat dels presos amb una convocatòria anomenada «Silenci, rebel·leu-vos». Avui, els Mossos d'Esquadra han impedit que ho fessin a les escales del temple per l'arribada d'alts càrrecs de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil.  

 

Els Mossos d'Esquadra han format un cordó de seguretat per impedir l'accés al carrer de La Popular, on es troba l'església. Una quinzena de manifestants, però, s'ha quedat a les escales del temple tot i les advertències dels agents. Finalment, han negociat amb els Mossos d'Esquadra i s'han desplaçat uns metres més endavant, a l'altra banda del cordó, on eren la resta dels manifestants.

 

Gran desplegament dels Mossos per impedir la concentració independentista

Els Mossos d'Esquadra han desplegat desenes d'agents a les portes de l'església de Sant Pau per impedir que se celebrés la concentració independentista. Fa més de vuitanta dies que diverses persones es manifesten a les portes del Palau de Justícia sota el lema «Silenci, rebel·leu-vos». Reivindiquen la llibertat dels presos, però avui no ho han pogut fer.

 

Sis furgones dels ARRO i desenes d'agents d'aquesta unitat han format un cordó de seguretat a l'entrada i sortida del carrer La Popular, on hi ha l'entrada a l'església i també als jutjats. Els manifestants, després d'acceptar retirar-se de les escales del temple, s'han col·locat a la punta del carrer més propera a la rambla. Una desena s'ha situat a l'altra banda, per on entraven els membres de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional. Els concentrats duien pancartes amb lemes com «Rebel·leu-vos», a més d'estelades. Tal com diu el nom de la reivindicació, els manifestants han restat en silenci.

 

Alts càrrecs de la Guàrdia Civil entren a l'església de Sant Pau mentre desenes d'independentistes es manifesten. | TarragonaDigital

 

La Policia Nacional i la Guardia Civil entra a missa sense problemes

La missa pel Dia de la Policia s'ha celebrat al voltant de les 11.00 hores. De mica en mica, i sota la vigilància exhaustiva dels Mossos d'Esquadra, alts càrrecs de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil han accedit a l'església de Sant Pau sense problemes.

 

Habitualment, aquesta cerimònia l'oficiava l'Arquebisbe de Tarragona. Segons han informat de l'Arquebisbat, però, Jaume Pujol es troba a Madrid en una reunió. Per aquest motiu, l'encarregat d'oficiar la missa ha estat el mossén Figueres.