Torna el cicle de concerts de l'Escola Municipal de Música de Tarragona als jardins del Banc d'Espanya

El Duo Plana-Camahort i Connexions Trio actuaran els dies 7 i 18 de juliol, respectivament
Neus Plana i Maria Camahort conformen el Duo que porta els seus cognoms per nom. | Emili Pujol
 

 

Com cada estiu al mes de juliol, després d'acomiadar el curs durant el mes de juny amb diversos concerts i festivals com el 'Broadway Show' o el 9è Festival de Concerts Simfònics, Tarragona té una cita amb la música. I és que el dilluns dia 8 de juliol i el dimecres 17 de juliol, a partir de les deu de la nit, torna el cicle de concerts de l'Escola Municipal de Música als jardins del Banc d'Espanya.

 

Doble objectiu complert en un espai singular

Enguany el certamen, dividit en dos dies, comptarà amb la presència del Duo Plana-Camahort i Connexions Trio. Formacions integrades per una exalumna i diversos professors, representen a la perfecció l'Escola, els seus integrants i els seus objectius. Aquests són, per una banda, donar l'oportunitat als joves músics, en especial antics alumnes de l'Escola Municipal de Música, de mostrar el seu talent i aprenentatge musical amb la creació d'espais on puguin exhibir els seus projectes. 

 

Per l'altra banda, també es vol fer valdre el potent vessant artístic i la qualitat professional del professorat de l'Escola. A més, l'emplaçament on se celebra el certamen, els jardins del Banc d'Espanya, és especialment escollit per tal de contribuir a la seva recuperació. De fet, el cicle de concerts no és l'única activitat que s'hi celebra, ja que l'espai ha acollit diverses propostes culturals i científiques.

 

Els jardins del Banc d'Espanya acolliran, de nou, el cicle de concerts de l'Escola Municipal de Música. | Josep M. Llauradó

 

Un jove i eclèctic duo i un trio consolidat

El primer concert, el dilluns dia 8 de juliol, portarà a l'escenari al duo femení Plana-Camahort, amb l'antiga alumna de l'Escola de Música Neus Plana Turu tocant la flauta i fent percussió corporal. Acompanyada de Maria Camahort, amb la guitarra i els arranjaments, les dues músiques presenten una proposta musical eclèctica i multicultural nascuda a finals del 2017 que captiva, amb peces clàssiques i contemporànies treballades en què juga un paper molt important l'oralitat, la corporalitat i la improvisació i amb influències sefardites, turques i catalanes.

 

El dimecres 17 de juliol es podrà escoltar Xavier Pié, al saxo soprano, i Miguel Alberto Cruz Carmona, guitarra i efectes, que juntament amb el recentment incorporat Francisco Montañés, percussió i bateria, conformen Connexions Trio. Una formació que des de l'inici del nou segle ha dut a terme un treball conjunt de recerca i interpretació d'espais sonors basat en la inspiració. Després del treball 'Rutes', integrat per composicions pròpies i molt ben valorat per la crítica, enguany presenten 'Connexions' (2017), un nou disc que, amb la incorporació de Montañés i un so més contundent i enriquit, ha representat un salt endavant en la recerca d'una sonoritat pròpia del grup.

 

Connexions Trio actuarà el 17 de juliol. | Ajuntament de Tarragona